Η άφιξη του ολοκαίνουργιου George, The Lobby Bar, δείχνει πως η κλασική αθηναϊκή φιλοξενία μπορεί να είναι ταυτόχρονα διεθνής, σύγχρονη, βιώσιμη και απολαυστική
Τα lobby bar αποτελεί πάντα τον «καθρέφτη» ενός grand hotel. Εκεί φαίνεται αν η φιλοξενία είναι πράγματι ζωντανή, αν ο χώρος μπορεί να απευθυνθεί και στην πόλη -όχι μόνο στους ενοίκους- και αν το ξενοδοχείο παραμένει επίκαιρο χωρίς να προδίδει το κλασικό του DNA. Στην περίπτωση του ιστορικού King George αυτό έχει διπλή βαρύτητα: μιλάμε για ένα αθηναϊκό ορόσημο, δίπλα στο Grande Bretagne, που πρέπει διαρκώς να ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και στις σύγχρονες προσδοκίες ενός διεθνούς κοινού υψηλών απαιτήσεων. Γι’ αυτό η δημιουργία του «George, The Lobby Bar» δεν είναι απλώς ένα ακόμη άνοιγμα, αλλά μια στρατηγική δήλωση για το πώς θέλει να συστήνεται το ξενοδοχείο σήμερα.

Ένα λόμπι με βρετανική κομψότητα
Τον χώρο υπέγραψε το διεθνώς αναγνωρισμένο στούντιο Goddard Littlefair, με έδρα το Λονδίνο, γνωστό για το πώς «διαβάζει» ιστορικά κτίρια και τα φέρνει στο παρόν: από τη Villa Copenhagen έως το σκωτσέζικο Gleneagles και το Four Seasons στην Κωνσταντινούπολη, το γραφείο ειδικεύεται ακριβώς σε αυτή τη σοφιστικέ ανανέωση που δεν φωνάζει αλλά φαίνεται στις λεπτομέρειες.

Στο King George πήρε τη νεοκλασική βάση του λόμπι και την έκανε πιο ζεστή και οικεία: κρεμ τοίχοι με γλυπτές κορνίζες, οροφή με ροζ πατίνα που ρίχνει μια απαλή λάμψη, ένα εντυπωσιακό γυάλινο chandelier στο κέντρο, φόρος τιμής στην παρισινή και λονδρέζικη high-hospitality αισθητική. Τα μπορντό βελούδινα καθιστικά, σαν κοχύλια που ανοίγουν προς τον επισκέπτη, «αγκαλιάζουν» τα στρογγυλά τραπέζια, δημιουργώντας μικρές ιδιωτικές εστίες. Ο ορείχαλκος στα φωτιστικά και στην κατασκευή του bar, οι μαρμάρινες επιφάνειες και τα φρέσκα λουλούδια, εκφράζουν αυτό το πολυτελές αλλά όχι επιδεικτικό ύφος που χαρακτηρίζει την υπογραφή του στούντιο. Το bar, φωτισμένο ομοιόμορφα, είναι από μόνο του ένα statement συμμετρίας και κομψότητας, με κρεμαστά ποτήρια και ανοιχτή βιτρίνα που αφήνει να φανούν οι premium ετικέτες.

Το George, The Lobby Bar βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη ρεσεψιόν, αλλά διαθέτει και ανεξάρτητη είσοδο ώστε, εκτός από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, να υποδέχεται και τους Αθηναίους που δίνουν ραντεβού στην καρδιά της πόλης. Από το πρωί σερβίρει espresso μονοποικιλιακό, αρωματικά blends και εποχικά infusions, ενώ το trolley viennoiserie κάνει την εμφάνισή του με ζεστά, χειροποίητα κρουασάν και γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες από το αρτοποιείο του ξενοδοχείου.
Το πρωινό και το brunch, επιμελημένα από τους βραβευμένους με αστέρι Michelin Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά, προτείνουν κλασικά διεθνή πιάτα με προϊόντα με προέλευση: μέλι από τα «υιοθετημένα» μελίσσια της Κερκίνης, αιγοπρόβειο βούτυρο από τη Δεσκάτη, καθημερινά προζυμένια ψωμιά, χειροποίητες μαρμελάδες από τη Θεσσαλία. Η σύνθεση «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι» λειτουργεί σαν γαστρονομική ανάμνηση ελληνικού σπιτιού σε ένα πεντάστερο περιβάλλον. Όλα αυτά ακολουθούν τη γραμμή μηδενικής σπατάλης (zero food waste) που έχει υιοθετήσει το ξενοδοχείο.

Στο μεσημεριανό διάλειμμα, ο χώρος μετατρέπεται σε κομψό σημείο για business ή casual ραντεβού με πιο comfort επιλογές: σάντουιτς με χειροποίητα αρτοποιήματα, αλμυρές τάρτες, brioche. Με το που χαμηλώνει ο φωτισμός, το σκηνικό γίνεται σαφώς πιο θεατρικό. Το bar περνά σε evening mode και αναλαμβάνουν οι bartenders, με μια κάρτα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε premium αλκοόλ, ακολουθώντας τη διεθνή τάση του fine drinking.
Τα signature cocktails σερβίρονται tableside από κινητό cart: ο επισκέπτης διαλέγει το aromatic bitter που προτιμά, οι mixologists ολοκληρώνουν μπροστά του το ποτό. Για να κλείσει η εμπειρία, η κουζίνα ετοιμάζει τολμηρά bites σε high-end ύφος: lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura, αλλά και δροσερά στρείδια σε πάγο, που δένουν με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Οι πορσελάνες Ecaille crème από τη Γαλλία και οι στολές προσωπικού σχεδιασμένες από τον ελληνικό οίκο Zeus + Dione, υπογραμμίζουν τη σημασία στη λεπτομέρεια.
Η τέχνη ως συνέχεια της φιλοξενίας
Όπως σε όλα τα ξενοδοχεία της εταιρείας ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ, έτσι και στο ανανεωμένο «Lobby Bar» η τέχνη αποτελεί οργανικό κομμάτι της εμπειρίας. Την είσοδο σηματοδοτεί η εμβληματική τοιχογραφία «Σύνθεση» του Γιάννη Μόραλη (1961), σε προσωρινό δανεισμό από το Regency Casino Mont Parnes. Δίπλα της το έργο του Σπύρου Βασιλείου με το «Μαγαζάκι της οδού Αθηνάς» μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας, σε απόλυτη αρμονία με τον ιστορικό χαρακτήρα του King George. Στους εσωτερικούς χώρους συναντάμε γύψινο έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ενώ η σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή εκπροσωπείται από τους Φίλιππο Θεοδωρίδη, Τίνα Καραγεώργη, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Σοφία Πετροπούλου και τη φωτογράφο Ζέττα Αντσακλή, δημιουργώντας έναν διάλογο εποχών και ύφους, πάντα με «ελληνική γραφή» που στέκεται διεθνώς. Την επιμέλεια υπογράφει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μιγάδη. Η παρουσία αυτών των έργων έρχεται να «κουμπώσει» με τη συνολική φιλοσοφία του ξενοδοχείου, που τα τελευταία χρόνια επενδύει συστηματικά σε εικαστικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου.






