Δύο νέα εστιατόρια, το ευρηματικό Food Arcade, το κοσμοπολίτικο adults only μπαρ και άλλες καινούργιες γωνιές ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες λειτούργησαν από φέτος, στο Creta Maris Beach Resort, μέλος του Metaxa Hospitality Group, στον Λιμένα της Χερσονήσου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπλασης και ανανέωσης του resort, το οποίο θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, τη φετινή σεζόν το Creta Maris εξέπληξε τους επισκέπτες του με πολλούς τρόπους: Κατ’ αρχήν, η καθολική ανάπλαση των εξωτερικών χώρων της πισίνας, αλλά και ο εξοπλισμός του περιβάλλοντος χώρου και της παραλίας με νέα έπιπλα που δένουν με τα χρώματα και την ομορφιά της Κρητικής φύσης, παρουσιάζουν ένα φρέσκο, αρμονικό αποτέλεσμα, αναδύοντας πάντα την αίσθηση της οικειότητας αλλά και της πολυτέλειας.
Παράλληλα, στον χώρο της κεντρικής πισίνας, δημιουργήθηκε μια λαχταριστή βεντάλια, η οποία αποτελείται από γαστρονομικούς μικρόκοσμους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, με ονόματα που παραπέμπουν έξυπνα στην Κρητική φιλοξενία.
Το Ντελόγο, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «αμέσως», είναι το σημείο του Arcade όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρει πραγματικά αμέσως το πιο αγαπημένο ελληνικό σνακ-παραδοσιακό τυλιχτό με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό. Δίπλα του, η Δροσά, παίρνει τη σκυτάλη για να δροσίσει τους επισκέπτες με αγαπημένες γεύσεις παγωτών, ενώ στο τέλος, ο Αροδαμός, δηλαδή «το τρυφερό της φύσης κλωνάρι», δημιουργεί smoothies και χυμούς από φρούτα και λαχανικά της εποχής. ‘Ένα ακόμη νέο, ελκυστικό σημείο, είναι το μπαρ της κεντρικής πισίνας, Ρούγα, που σημαίνει σοκάκι, πλατεία ή και γειτονιά και όντως μοιάζει με γειτονιά όπου οι επισκέπτες συναντιούνται όλες τις ώρες της ημέρας για ποτό ή ελαφριά σνακ.
Εκτός από τους γαστρονομικούς αυτούς μικρόκοσμους, στο resort δημιουργήθηκαν και δύο καινούργια εστιατόρια, των οποίων ο προορισμός είναι να ικανοποιήσουν τόσο τους ουρανίσκους που αποζητούν θαλασσινά, όσο και εκείνους που προτιμούν τα κρεατικά. Εξάλλου, οι ονομασίες τους τα αντιπροσωπεύουν επακριβώς: Αλάτσι, ένα ανεπιτήδευτης πολυτέλειας εστιατόριο adults only για εκλεκτά θαλασσινά και ψάρια και Μαντέμι, το σημείο συνάντησης για εξαιρετικό κρέας, όπως το διαχειρίζεται η απαράμιλλη Κρητική κουζίνα. Και τα δύο εστιατόρια βρίσκονται σε ειδυλλιακές τοποθεσίες, πάνω στη θάλασσα, προσφέροντας εκπληκτική θέα μέσα σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον.
Από τη φετινή ανακαίνιση, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα νέο, κοσμοπολίτικο μπαρ, το οποίο θα μπορούσε να παρομοιαστεί και με κατάστρωμα πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου: Το πολυεπίπεδο, adults only cocktail bar Αντάμα, που σημαίνει «μαζί», μεταξύ άλλων επινοεί signature cocktails, καθώς και κλασικά κι αγαπημένα ποτά, μέσα σε μία θαλασσινή ατμόσφαιρα που ξεπερνά τα ευρωπαϊκά δημοφιλή σημεία συνάντησης του διεθνούς τζετ σετ.
Ανδρέας Μεταξάς: Δημιουργούμε εμπειρίες που μυρίζουν Ελλάδα
Εκτός των φροντισμένων ανακαινίσεων και καινοτομιών οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, προσδοκώντας πάντα στην ανάδειξη της Κρητικής φιλοξενίας και στο αρμονικό της πάντρεμα με την πολυτέλεια, ο Metaxa Hospitality Group εξακολουθεί να στηρίζει και τα πολιτιστικά δρώμενα υψηλής αξίας. Για παράδειγμα, πρόσφατα ανέβηκε για μία μοναδική βραδιά στο Cine Creta Maris, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αμφιθεατρικά θερινά σινεμά της Ευρώπης, η σύγχρονη όπερα του Δημήτρη Μαραμή, Ελευθέριος Βενιζέλος, σε έκδοση Alla Breve, παραγωγής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Προσπαθούμε να αντλούμε από τους άπειρους πόρους πολιτισμού που έχει η πατρίδα μας και τους έχει δημιουργήσει με τη λαμπρή ιστορία της, όμως δεν έχουμε κάνει αρκετά τον πολιτισμό, τους πόρους του πολιτισμού, δεν τους έχουμε κάνει ακόμη προϊόν. Το προϊόν είναι αυτό το οποίο καταλαβαίνει ο πελάτης. Αυτό που προσπαθούμε εμείς, είναι να φτιάχνουμε εμπειρίες, που μυρίζουν Ελλάδα. Αυτό είναι ένα προϊόν. Η βραδιά, είναι αφιερωμένη στον εμβληματικό Βενιζέλο, με την υπέροχη συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη, τον οποίο και ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη συνεργασία».