Επέκταση της υπηρεσίας Tax Free σε προ-συσκευασμένα προϊόντα διατροφής και αλκοολούχων ποτών

06-09-23 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Planet με μεγάλη χαρά και τιμή σας ανακοινώνει ότι μετά την επίτευξη της μείωσης του κατώτερου ορίου συναλλαγών Tax Free από τα 120,00 € στα 50,00€ τον Οκτώβριο του 2016, τα συσκευασμένα τρόφιμα εντάσσονται επίσημα στην υπηρεσία!

Στην συντονισμένη προσπάθεια που προηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τον ΣΕΛΠΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη της προσπάθειάς μας. 

Για την έγκυρη ενημέρωση όλων η Planet σας παραθέτει τους αριθμούς πρωτοκόλλων για αυτήν την προσπάθεια ένταξης των τροφίμων στην ΠΟΛ 1338 από το 2016: 

Είναι αλήθεια ότι η υπηρεσία Tax Free έχει ωφελήσει αρκετά όλα τα καταστήματα συνδυάζοντας την σωστή εξυπηρέτηση των Τουριστών με την αύξηση των πωλήσεων στην αγορά. Πλέον, η υπηρεσία μπορεί και προάγει περισσότερο τη χώρα μας και τα τοπικά μας προϊόντα μιας και οι τουρίστες θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές συσκευασμένων τροφίμων, μέσω της ΠΟΛ1338. Οι αγορές Tax Free, σε μη-κοινοτικούς τουρίστες, θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτής και προοίμιο των Ελληνικών Προϊόντων σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Με την εμπειρία ετών και την τεχνογνωσία μας, ακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τους Ελληνικούς κανονισμούς και τις οδηγίες της Ε.Ε. για το Νόμο Επιστροφής ΦΠΑ σε μη-κοινοτικούς τουρίστες, έχοντας συνεργασία με παραπάνω από 3.500 καταστήματα στην Ελλάδα και με όλα τα Αεροδρόμια και Συνοριακούς Σταθμούς στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ, επενδύσαμε από την αρχή στο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Το μέτρο αυτό είναι προς άμεσο συμφέρον τουριστών από χώρες εκτός Ε.Ε., και παράλληλα, θα δώσει άμεση ώθηση στους επιχειρηματίες και τοπικούς παραγωγούς τροφίμων, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα για αυτούς και το κράτος. 

Όπως έχουμε ξανά τονίσει, ο Τουρισμός ήταν, είναι και θα παραμείνει η κύρια παραγωγική δραστηριότητα της χώρας μας και η Planet θα συνεχίσει να παρέχει τη μέγιστη εξυπηρέτηση σε καταστήματα και τουρίστες, μέσα από συνεχώς εξελισσόμενα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες πληρωμών.

διαβάστε ακόμα

Διαγωνισμός για εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό την τουριστική χρήση του στη Θάσο
Ζαγόρι | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Σκαμνελίου
Αίγυπτος: Χάραξη στρατηγικής για 50 εκατ. τουρίστες ετησίως
Ανανέωση θητείας Προϊσταμένων σε 3 Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ
Δήμος Φολεγάνδρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Ανάθεση παράλληλης άσκησης καθηκόντων δύο Προϊσταμένων Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού
Nέος Κανονισμός Πρασίνου στο Δήμο Αθηναίων
Όλγα Κεφαλογιάννη στις ενώσεις του ΣΕΤΕ: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό
Καλλιόπη Βέττα: Υπόσχεση για αλλαγή των διατάξεων ως προς τον ορισμό και τα δικαιώματα των ξεναγών
Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις