Μοιάζει με ...πισινό ή αιδοίο το νέο λογότυπο της ιστοσελίδας ενοικίασης σπιτιών Airbnb;

20-07-14 | AIRBNB

Η γνωστή ιστοσελίδα ενοικίασης σπιτιών (ή και απλώς ενός ...καναπέ) στους ταξιδιώτες Airbnb κατάφερε να συγκεντρώσει την παγκόσμια δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, χάρη στο ευρηματικό νέο λογότυπο, που μοιάζει με Α κεφαλαίο, αλλά με περίεργο σχήμα και ...καμπύλες, που παραπέμπουν σε ...γεννητικά όργανα. 

Οπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, στο διαδίκτυο γίνεται “χαμός” με ανάλογα λογότυπα "παρωδίες", κυρίως σεξουαλικού σχεδιασμού, αλλά, προφανώς, αυτός ήταν ο στόχος του νέου λογοτύπου της Airbnb, η οποία μάλλον βάζει τα ...γυαλιά στην τουριστική βιομηχανία για το πώς γίνεται το rebranding.

"Εάν ο στόχος της Airbnb ήταν να κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για την Airbnb, τότε αυτή η εκστρατεία είναι καθαρή μεγαλοφυία, και μπορεί να θεωρηθεί μόνο μια τεράστια επιτυχία," σχολίασε ο επικοινωνιολόγος Andrew Leonard. 

 Στο εισαγωγικό βίντεο, άλλωστε, για το rebranding αναφέρεται σαφώς ότι το λογότυπο μπορεί να γίνει από τον καθένα, επομένως ο στόχος ήταν να παρακινήσει τον κόσμο να ...εκφράσει αυτό που νομίζει ότι θέλει να πει το λογότυπο, με το σλόγκαν:

"Make Airbnb yours.

Create your sympol, Tell your story"

«Κάντε την Airbnb δική σας"... Και φαίνεται ότι τα κατάφερε εντυπωσιακά καλά...

 

 

Σχολιαστής στο διαδίκτυο υπενθύμισε ότι κάτι ανάλογο έκανε και η Apple για την προώθηση του  iPad, με καμπάνια που παρέπεμπε στην έμμηνο ρύση της γυναίκας.

Η παγκόσμια δημοσιότητα του λογότυπου της  Airbnb, γράφει κάποιος στο Face Book, όπως και με το iPad, είναι ένα σημάδι ότι η Airbnb, όπως και η Apple, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναδυόμενη κουλτούρα μας. “Ανήκουμε στον κόσμο της Airbnb, είτε το θέλουμε είτε όχι", σημειώνει.

 Δείτε ορισμένα από τα ...σεμνά λογότυπα-παρωδίες, που ανέβηκαν στο διαδίκτυο:

airbnb-logo-parody

airbnb-logo-parody5

 

bearbnb

 

 

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο