Το μέλλον και το παρελθόν των καφενείων

11-07-16 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οταν πριν 3 χρόνια, είχε παρουσιασθεί το βιβλίο τα «Καφενεία της Ελλαδας» το κύριο ερώτημα που μου ετίθετο πιεστικά ήταν, το ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον των ελληνικών καφενείων, μετά την διαπίστωση οτι τα περισσότερα τους ήταν σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι απαντήσεις μου ήταν γενικές και αποσπασματικές. Μίλαγα για την ομορφιά τους, για την αισθητική τους, την ιστορικότητά τους όπως ήταν αποτυπωμένη στο χώρο, για έναν κόσμο με αξίες που χάνεται, για μιά γαστρονομία του “ποδιού” και του ούζου, για την αντρική συλλογικότητα και αντρική συνήθεια.

Τρία χρόνια μετά το καφενείο γίνεται όχημα ανάπτυξης...

Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr

διαβάστε ακόμα

Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κρήτη
Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης
Νέες δωρεές από ξενοδοχεία
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Ιθάκης
Spata Run: Αθλητική εκδήλωση στα Σπάτα
O Ευγένιος Βασιλικός νέος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ
Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oi Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια
SiteMinder: Έρχεται ο νέος πολυδιάστατος ταξιδιώτης "everything traveller" – Ποιες αλλαγές σηματοδοτεί στα ταξίδια
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων
Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της