Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) παρουσίασε στις 18-9-2016 το Ελληνικό Πρωινό Σύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού της Σύρου «Syros GrEATings» στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Ερμούπολης – που αποπερατώθηκε το 1898 σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ.
Στο 31ο Ελληνικό Πρωινό, χάρις στην εξαιρετική προετοιμασία, την έμπνευση και την προσπάθεια μιας μεγάλης ομάδας συνεργατών κατάφερε να κάνει την διαφορά – συντελούντως καθοριστικώς και της ατμόσφαιρας του μεγαλοπρεπούς νεοκλασικού κτιρίου – και να αποτελέσει την καλύτερη παρουσίαση που έγινε μέχρι σήμερα.
Ποιος δεν χάρηκε την ποιότητα της εκδήλωσης, την ποικιλία και την ευρηματικότητα των εδεσμάτων που παρουσιάστηκαν, ή την ποιητική τελετουργία που προηγήθηκε της παρουσίασης, όταν στην κεντρική είσοδο τους επισκέπτες, καλεσμένους και δημοσιογράφους, υποδέχθηκαν παραδοσιακές μουσικές με βιολιά, σαντούρια, κανονάκια και λαγούτα υπό την καθοδήγηση του υπέροχου Κυριάκου Γκουβέντα ή την εντυπωσιακή κάθοδο από τις μαρμάρινες σκάλες των σεφ που κτυπώντας το ντεκότο (μια γεύση από τα παλιά ωμού κρόκου αυγού χτυπημένου με κακάο και ζάχαρη) την αγαπημένη λιχουδιά των μικρών παιδιών μιας άλλης εποχής…
Διαβάστε τη συνέχεια, καθώς και το εξαιρετικό αφιέρωμα στη γαστρονομία και τα προϊόντα της Σύρου στο greekgastronomyguide.gr