Παρ’ όλη την εξέλιξη της Αθήνας και την «αναβάθμιση» των γαστρονομικών υπηρεσιών, είτε στην ελληνική κουζίνα είτε στις διεθνείς, όπου εκατοντάδες εστιατόρια προσφέρουν πολλαπλές εμπειρίες, σε πολλές γειτονιές εξακολουθούν να επιβιώνουν ταβέρνες, που μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Την Αθήνα την παλιά, τον ταβερνιάρη με το τεφτέρι, το τραπέζι με τη λαδόκολλα και το κατρούτσο με την ρετσίνα, τα ποτήρια με το κρασί που τσουγκρίζονται, ευχές να ανταλάσσονται, μαχαιροπήρουνα που διασταυρώνονται πάνω από τις πιατέλες, όπως και οι ματιές των συνδαιτημόνων, ενώ στο ελαιόλαδο της σαλάτας και στις σάλτσες των φαγητών οι ναυμαχίες της παπάρας κορυφώνονται ενώ πάλι σε μια γωνιά παρεούλες να παίζουν μουσική να τραγουδούν.
Διαλέγουμε πέντε διαλεκτά ταβερνάκια της Αθήνας που κουβαλούν το καθένα τους μεγάλη ιστορία και ανθίστανται σθεναρά. Ο Πλάτανος στην Πλάκα, Το Δίπορτο και η Ήπειρος στην Δημοτική Αγορά, ο Πειναλέων στην Νεάπολη και το Τριφύλλι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr