Γαστρονομικός τουρισμός - Τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα του 2016

20-01-17 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ενδιαφέρουσες μορφές γαστρονομικού τουρισμού αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο περιοχών όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Στις πρώτες πρωταγωνιστεί η Κρήτη, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια επιχειρεί με βάση την κρητική διατροφή και τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, να αποτελέσει έναν μεγάλης εμβέλειας γαστρονομικό προορισμό. Ακολουθούν οι Κυκλάδες και η Πελοπόννησος.

Μέχρι μιά περίοδο οι δράσεις αυτές προωθούντο από αναπτυξιακές εταιρείες που αξιοποιούσαν Κοινοτικούς Πόρους, αφορούσαν κυρίως φεστιβάλ γαστρονομίας. Στην πορεία οι γιορτές απλώθηκαν κυρίως σ’ όλην την Ελλάδα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Βοηθούντος του καιρού, της εποχικότητας και του τουριστικού ρεύματος, οι εκδηλώσεις αυτές ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή των τοπικών προϊόντων της περιοχής, αλλά και μια ευκαιρία να ξεσκάσει ο κόσμος. Σπάνια όμως οι γιορτές ήταν το αποκορύφωμα μιας συντονισμένης και στοχευμένης προσπάθειας προκειμένου να αναπτυχθεί ο τοπικός γαστρονομικός τουρισμός!

Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr

διαβάστε ακόμα

Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κρήτη
Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον δήμο Θεσσαλονίκης
Νέες δωρεές από ξενοδοχεία
Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής δήμου Ιθάκης
Spata Run: Αθλητική εκδήλωση στα Σπάτα
O Ευγένιος Βασιλικός νέος πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ
Τουρισμός: Οι Βρετανοί και oi Αμερικανοί αποφεύγουν τις περιόδους υψηλής ζήτησης για ταξίδια
SiteMinder: Έρχεται ο νέος πολυδιάστατος ταξιδιώτης "everything traveller" – Ποιες αλλαγές σηματοδοτεί στα ταξίδια
Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών | ΙΟΒΕ: Προτάσεις για την ευημερία πολιτών και επιχειρήσεων
Air France | Δωρεάν Wi-Fi εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας σε όλα τα αεροσκάφη της