Στην Κάλυμνο η επίσκεψή μας αφορούσε, την παρουσίαση του 41ου πρότυπου Ελληνικού Πρωινού που έγινε με συνδιοργανωτές το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Τοπική Ένωση Ξενοδόχων και άλλων τοπικών φορεών (αναλυτικό άρθρο θα προβληθεί λίαν προσεχώς). Οι διοργανωτές είχαν την καλή διάθεση να μας γνωρίσουν το νησί, γεγονός που το εκμεταλλευτήκαμε εξαντλητικά, άλλωστε και εμάς μας ενδιέφερε να επιβεβαιώσουμε στην πράξη, τις πληροφορίες και τις γνώσεις που είχαμε για τη γαστρονομία του νησιού. Στο τριήμερο της παραμονής μας δεν ξαποστάσαμε λεπτό και είδαμε και μάθαμε πολλά.
Η Κάλυμνος είναι το τέταρτο σε έκταση νησί της Δωδεκανήσου, τρίτο σε πληθυσμό και περιβάλλεται από αρκετά μικρά νησιά – ένα εξ αυτών είναι τα Ύμια – από τα οποία η Τέλενδος και η Ψέριμος κατοικούνται. Η Κάλυμνος είναι η νήσος των σφουγγαράδων. Το τόσο παρακινδυνευμένο ναυτικό επάγγελμα, έφερε στο νησί πλούτη, ευημερία, μεροκάματα, δόξα, γνώσεις από άλλους τόπους αλλά και πόνο και οδύνη για τις απώλειες τόσων ανθρώπων και διαμόρφωσε έτσι μια κοινωνία με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr