Καθώς βαίνουμε προς το Πάσχα και από κει και πέρα προς στο καλοκαίρι, – με τον φετεινό χειμώνα σχετικά ήπιο – όπου θα ξεχυθούμε προς τους θαλασσινούς προορισμούς, ας ρίξουμε μια ματιά σε εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας που προσφέρουν στους πελάτες τους αξιοπρεπή ελληνική κουζίνα.
Τέσσερα Αθηναϊκά ξενοδοχεία (King Georges, Grand Bretagne, Athens Was, The Zillers) πρωτοστατούν με επώνυμους σεφ και γίνονται πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας, παρέχοντας – καθώς βρίσκονται σε roof garden – προνομιούχα θέα προς την Ακρόπολη. Το εστιατόριο του Μουσείο της Ακρόπολης βραβεύτηκε διεθνώς για την Ελληνική κουζίνα του, στην Kuzina πρωταγωνιστεί ο Άρης Τσανακλίδης, στο Aleria ο Γκίκας Ξενάκης και στον νέο Βασίλαινα ο Μανώλης Γαρδέλης.
Τέλος δυό κλασικά εστιατόρια το Αθηναϊκόν της Μητροπόλεως και το κοντινό του Αιόλου 68 προσφέρουν στην καλύτερη εκδοχή τους, τυπικές αστικές ελληνικές γεύσεις είτε τον ανεξάντλητο πλούτο των θαλασσινών μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr