Η γαστρονομία της Νάξου εντυπωσιάζει τα διεθνή ΜΜΕ

23-07-18 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Έντονα είναι τα γαστρονομικά στοιχεία στο δεύτερο επεισόδιο για τη Νάξο που θα μεταδοθεί σήμερα μέσα από το διεθνές δίκτυο του Nautical Channel που εκπέμπει το σήμα του σε 40 χώρες από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία.

Υποβρύχιες λήψεις στο πλούσιο βυθό της Νάξου, εναέρια εντυπωσιακά πλάνα με drone στα τοπία και τα διαχρονικά μνημεία αλλά και κοντινά σε θεσπέσια πιάτα περιλαμβάνονται στο trailer και προετοιμάζουν τον τηλεθεατή για ένα ακόμη ξεχωριστό επεισόδιο στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με πρώτη προβολή τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου και ώρα 22.00 στο Nautical Channel, που μεταδίδεται στην Ελλάδα μέσα από συνδρομητική πλατφόρμα και θα αναμεταδοθεί πολλές φορές τους επόμενους μήνες.

«Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η γαστρονομία δεν είναι μόνο μία μορφή Τουρισμού αλλά το «διαβατήριο» για την προβολή κάθε πτυχής του πολυδιάστατου  προϊόντος του προορισμού. Για το λόγο αυτό επιχειρούμε τη σύνδεση της γαστρονομίας με τις δραστηριότητες, την  αναψυχή, την χαλάρωση, το ρομαντισμό και όλες τις ομάδες- στόχους μας», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός.

Εξάλλου,τόσο η συγκεκριμένη όσο και άλλες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί εφέτος από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφέρουν δημοσιότητα, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία. Στο πνεύμα αυτό, εντάσσεται το εκτενές άρθρο του βραβευμένου ταξιδιωτικού δημοσιογράφου και μέλους της Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία και τον Οίνο, κ. Marc D’ Entremont.

Με τίτλο «η Συγκομιδή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων», ο συγγραφέας ταξιδεύει δεκάδες χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες του σε γραφικά μέρη της Νάξου, μοντέρνες γεύσεις, αγνά υλικά, φιλόξενα πρόσωπα, διαχρονικές συνταγές και αμέτρητα μυστικά της κουζίνας. Στο ίδιο ύφος αναμένονται και τα δημοσιεύματα σε κορυφαία Ιταλικά ταξιδιωτικά περιοδικά από την έμπειρη ταξιδιωτική συντάκτρια Cristina Gambaro που με τη συνδρομή εξειδικευμένου φωτογράφου, οργάνωσε ειδικές πολύωρες επαγγελματικές φωτογραφίσεις σε εστιατόρια, τυροκομεία και άλλες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων σε ανάλογο προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

διαβάστε ακόμα

Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024
«Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025;
Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024
Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών
Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA
ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων
Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025
Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο
Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο