Η πανδημία αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες -Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods, που θα κυριαρχήσουν το 2021

24-01-21 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει όλες τις παραμέτρους της καθημερινής ζωής, μία εκ των οποίων είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών επί θεμάτων υγείας και ευεξίας. Η τάση αυτή αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στις διατροφικές καταναλωτικές συνήθειες, όπως άλλωστε καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α., με τη συμμετοχή 1.165 διατροφολόγων.

Σύμφωνα με την έρευνα, βρισκόμαστε πλέον ενώπιον διατροφικής επανάστασης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η υγεία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία το ενδιαφέρον για τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, παρατηρείται στροφή σε υγιεινά snacks, που τείνουν να υποκαταστήσουν τα πλήρη γεύματα. Επιπροσθέτως, καταγράφεται στροφή σε φυτικής προέλευσης προϊόντα. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι δέκα πιο δημοφιλείς υπερτροφές (superfoods), που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2021 είναι, κατά σειρά, οι εξής:

Γιαούρτι και συναφή προϊόντα (λ.χ. kefir), μπλε μούρα, πράσινο τσάι, εξωτικά φρούτα (λ.χ. acai, χρυσά μούρα), διάφοροι σπόροι (μεταξύ των οποίων και τροφές περιέχουσες κάνναβη), αβοκάντο, σπανάκι, kale , καρύδια και σολομός.

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ | "Γονατίζουν" τα ελληνικά ξενοδοχεία Τέλη και Φόροι - οι στρεβλώσεις, ο ανταγωνισμός και οι βραχυχρόνιες
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
Βιωματική επίσκεψη του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» σε τυροκομείο και οινοποιείο