Marpessa smart luxury hotel: Το ιστορικό ξενοδοχείο του Αγρινίου μετά από 9 χρόνια μάχης με τη γραφειοκρατία

16-05-15 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με τον τίτλο “Επιχειρώντας με συναίσθημα σε ένα ανεξερεύνητο τουριστικά περιβάλλον” περιέγραψε ο επιχειρηματίας κ.Κώστας Πιστιόλας, της γνωστής εταιρίας Αgrino με τα επώνυμα προϊόντα ρυζιού και οσπρίων, την επενδυτική περιπέτεια του ιδίου και της συζύγου του Μαριάνας Ζωίδη με το ξενοδοχείο  Marpessa smart luxury hotel στο Αγρίνιο, μιλώντας στο συνέδριο Hospitality.now.

To μπουτίκ ξενοδοχείο, στο κέντρο του Αγρινίου, διαμορφώθηκε σε κτίριο του 1926. Για την απόκτησή του από αρκετούς κληρονόμους που ζουν στο εξωτερικό και για τη χορήγηση των αδειών χρειάσθηκαν πάνω από 9 χρόνια. Μόνο από την Εφορία Αρχαίων Μνημείων η αναμονή για την άδεια ξεπέρασε τα 2,5 χρόνια. Ήταν τελικά η ισχυρή βούληση της οικογένειας να σώσει το ιστορικό κτίριο της πόλης από την κατεδάφιση το στοιχείο, που όπλισε με υπομονή και επιμονή για να ξεπεράσσουν όλα τα εμποδια και να μεταμορφωθεί σε ένα υπερπολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο, που εντάχθηκε αμέσως στα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Το Marpessa smart luxury hotel διαθέτει μόλις 17 δωμάτια, χωρισμένα σε δίκλινα, executive δίκλινα και τρεις σουίτες, δύο του ενός υπνοδωματίου και μία με την επιλογή ενός ή δύο υπνοδωματίων.

Το σύνολο των δωματίων έχουν εξοπλιστεί με εξαιρετικής ποιότητας ανατομικά στρώματα Simmons, βαμβακερά σεντόνια και πετσέτες, επώνυμα προϊόντα περιποίησης, θυρίδες φύλαξης, docking station, smart tv, ασύρματο internet, κλιματισμό, ψυγεία με επιλεγμένα προϊόντα, στεγνωτήρα μαλλιών και έχουν διακοσμηθεί με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου αλλά πάντοτε με γνώμονα τη μεγαλύτερη άνεση του διαμένοντα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην συσκότιση και την ηχομόνωση του κάθε δωματίου ξεχωριστά.

 Η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα του κτιρίου έχει δημιουργήσει σε κάποια από τα δωμάτια εξαιρετικές εικόνες. Ένα από αυτά φιλοξενεί την κύρια είσοδο του παλιού αρχοντικού, ένα άλλο στο χώρο του μπάνιου φιλοξενεί ένα από τα αυθεντικά μπαλκόνια της κατοικίας και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τον επισκέπτη.

Στο -1 επίπεδο του ξενοδοχείου υπάρχει το γυμναστήριο και το spa, διακοσμημένο με φυσικά υλικά όπως βότσαλα, καλάμια, ξύλο και βαμβακερά υφάσματα.

Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του «9 Λίμνες Spa» συνυφασμένες με το επίπεδο ποιότητας που συναντά κανείς σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου συμπληρώνονται με τις ατομικές θεραπείες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καθενός που προτείνει το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε βάθος 4-5 μέτρων κάτω από τα  θεμέλια του κτιρίου ρέει νερό και κάπου εκεί ανακαλύφθηκε και ένα πηγάδι. Το νερό αυτό διατρέχει όλο το κτίριο και από αυτό τροφοδοτείται ακόμη το σπα και η πισίνα του, ενώ εμφιαλώνονται και κάποιες φιάλες για τις ανάγκες των πελατών, καθώς η ποιότητά του ως πόσιμο είναι εξαιρετική.

Γενικά το θεματικό μοτίβο του ξενοδοχείου κινείται γύρω από το νερό, λόγω του πλούτου των υδάτων της Αιτωλοακαρνανίας. Το όνομα του το πήρε από την πριγκίπισσα Mάρπησσα, κόρη του βασιλιά Ευήνου. 

Σύμφωνα με τη μυθολογία η Μάρπησσα ανάμεσα στον θνητό Ίδα και τον Θεό Απόλλωνα επέλεξε να ζήσει μια συμβατική, απλή ζωή επιλέγοντας τον Ίδα για άντρα της. Η Μάρπησσα λοιπόν, το σύμβολο της σύνεσης, έδωσε το όνομά της στο ξενοδοχείο. Και με αυτή ακριβώς τη σύνεση οι δημιουργοί του μεταχειρίστηκαν από την αρχιτεκτονική του, της οποίας δεν άλλαξαν ούτε τα τυχόν λάθη, μέχρι και τη τελευταία πέτρα. Ό,τι δεν σώθηκε από τον χρόνο αντικαταστήθηκε από ακριβή αντίγραφα, σμιλεμένα στο χέρι από τεχνίτες.

Η σύζυγος του κ.Πιστιόλα και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου κυρία Μαριάννα Ζωίδη έχει αναλάβει όλη τη διακόσμηση του ξενοδοχείου, καθώς έχει σπουδάσει Οικονομικά και διακόσμηση. Κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην ξενοδοχειακή εταιρεία.

 

 

epi-Marpessa-Hotel13

 

αζ

 

αζ

 

epi-Marpessa-Hotel12

 

epi-Marpessa-Hotel5

 

 

διαβάστε ακόμα

Γερμανικός τουρισμός: Απογείωση των κρατήσεων για Τουρκία και Αίγυπτο – «Ορατά ίχνη» από την κατάρρευση του FTI
Οι επιδόσεις της εστίασης στις περιοχές της Ελλάδας το α΄5μηνο
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Τράπεζα Πειραιώς | Ανοιχτή συζήτηση | «Τέχνη και Κοινωνία»
ΙΝΣΕΤΕ | Αυξάνονται και πληθύνονται τα Airbnb στην Ελλάδα- 85.000 περισσότερες κλίνες στο 5μηνο
Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"
Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη
O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη
Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"
4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"