Η Μύκονος θα εγκαινιάσει τη φετινή τουριστική σεζόν με μία νέα 5άστερη ξενοδοχειακή άφιξη.
Πρόκειται για τη ξενοδοχειακή μονάδα Kalesma Mykonos η οποία θα ανοίξει για πρώτη φορά στις 20 Μαΐου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ SUNSET Α.Ε. κ. Μάκη Κουσαθανά, το συνολικό ύψος της επένδυσης που υλοποιήθηκε σε μία έκταση 18 στρεμμάτων έφθασε σε 25 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα αλλά και την υγειονομική ασφάλεια που θα αποτελέσει για μεγάλη μερίδα τουριστών ζητούμενο και αυτή τη χρονιά και ήδη υπάρχουν κρατήσεις από αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Το σύγχρονο κυβιστικό σύμπλεγμα των 25 σουιτών και των 2 βιλών του συγκροτήματος στο χρώμα κατατεθέν των Κυκλάδων που κατηφορίζει τον κόλπο του Ορνού, φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή των K-Studio. Τα εύστροφα, φυσικά και χωρίς περιττολογίες εσωτερικά του, τη σφραγίδα της εσωτερικής διακοσμητικής ταυτότητας του Βαγγέλη Μπόνιου με το Studio Bonarchi. Οι υπηρεσίες του διαθέτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές της ανά τον κόσμο πολυτελούς διαμονής. Η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει επεκτείνεται στις κρυφές μυστικές διευθύνσεις του νησιού κατευθείαν από τους ιδιοκτήτες του, ενώ οι αγνές γεύσεις του περικλείουν μέσα τους μυρωδιές Ελλάδας. Κι όλα αυτά σε έναν περιβάλλοντα χώρο που υμνεί τη φυσικότητα του νησιού και μαζί την αναζωογονητική επίδραση της παρέας και της γειτονιάς. Στο Kalesma Mykonos η φιλοξενία είναι τρόπος και στόχος ζωής.
Φορτισμένο από την ενέργεια του τόπου που γεννήθηκε, την Αλεόμανδρα, εκεί που τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ήλιου, της ποίησης και της μουσικής, έβρισκαν καταφύγιο, το Kalesma Mykonos μοιάζει φτιαγμένο για το κοινό που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του, να γοητευτεί από τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου και να παρασυρθεί από τις μουσικές του - που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το ξενοδοχείο από τον Γιάννη Μητσοκάππα του Zucca Radio. Και, τελικά, να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες.
Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου αποπνέουν ηρεμία, απλότητα και εκλεπτυσμένη κομψότητα. Τα υλικά - μασίφ ξύλο, μάρμαρο, πέτρα, λυγαριά- υποστηρίζουν τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας, ενώ οι ανεπεξέργαστες σχεδόν υφές τους, το βουρτσισμένο ξύλο της βελανιδιάς, η αμμοβολημένη πέτρα, το σφυρηλατημένο μέταλλο και τα λινά υφάσματα, παραπέμπουν στην αγνότητα και ειλικρίνεια της πρώτης ύλης. Οι χρωματικοί τόνοι είναι γήινοι - το χρώμα της στάχτης, το γκρι-μπεζ, το σκούρο καφέ, το μαύρο του κάρβουνου, το υπόλευκο - δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που συνδιαλέγεται με τη μοναδικότητα του τοπίου και γίνεται ένα με αυτό - μέρος του και αναφορά του.
Οι - 63 τ.μ. εσωτερικά και 90 τ.μ. εξωτερικά - 25 σουίτες του Kalesma Mykonos διαθέτουν όλες ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα και είναι αφιερωμένες στην πεμπτουσία της ζωής. Εδώ βαδίζεις ξυπόλυτος πάνω στην πέτρα και απολαμβάνεις την ελευθερία του υπαίθριου ντους. Και δεν χορταίνεις να βλέπεις την ανατολή του ηλίου, μαγευτική στις μύριες αποχρώσεις της. Η ιδιωτική βεράντα μια ξεκούραστη όαση προσφέρεται για χαλάρωση και θερινή ραστώνη αλλά και για ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια.
Όσο για τις δύο βίλες του συγκροτήματος – 240 τ.μ. εσωτερικού και μέχρι 300 τ.μ. εξωτερικού χώρου -, πρόκειται για την επιτομή της πολυτέλειας. Σαν το σπίτι που θα ήθελες να ζήσεις στη Μύκονο, προσφέρουν ταυτόχρονα απόλυτη αυτονομία, αλλά και απευθείας σύνδεση με όλες τις εξατομικευμένες υπηρεσίες του ξενοδοχείου (από προσωπικό σεφ και γυμναστή, μέχρι villa butler). Mε προνόμιο τις εικόνες του ήλιου την ώρα που βυθίζεται στη θάλασσα πίσω από τη Δήλο, με τρία ή τέσσερα υπνοδωμάτια, ανοιχτό καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα (με προμήθειες σε εδέσματα και εκλεκτά κρασιά), είναι ιδανικές για παρέες ή οικογένειες.
Το πιο επικοινωνιακό ωστόσο σημείο του ξενοδοχείου, είναι το ίδιο το εστιατόριο του. Δημιουργημένο από τους Έλληνες ιδιοκτήτες των Αθηναϊκών εστιατορίων Pere, Ubu and Sea Spice, το εστιατόριο Pere Ubu στο Kalesma Mykonos μέλλει να πρωταγωνιστήσει στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Με ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά και με μία διάθεση αναβίωσης των ηλιόλουστων κυριακάτικων συναθροίσεων γύρω από το τραπέζι, η μυκονιάτικη εκδοχή του Pere Ubu είναι αφιερωμένη στην έννοια της «κοινωνίας», της σύνδεσης των καλεσμένων. Από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού το πρωί, μέχρι τα δροσιστικά κοκτέιλ την ώρα του μεσημεριού αλλά και του δείπνου, αυτός ο χώρος, προέκταση της πισίνας υπερχείλισης, είναι φτιαγμένος για να πίνεις, να δοκιμάζεις, να γελάς, να μοιράζεσαι, να ανήκεις.