Kawasaki King Skyfront Tokyo Rei Hotel: Το πρώτο ξενοδοχείο υδρογόνου στον κόσμο

30-06-21 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το πρώτο ξενοδοχείο στον πλανήτη που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από απορρίμματα, άνοιξε από την Tokyu Hotels στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σε μια σημαντική προσπάθεια για βιώσιμα ταξίδια, η Tokyu Hotels δημιούργησε ένα πρωτοπόρο ξενοδοχείο, ελεύθερο από άνθρακα, που τροφοδοτείται από υδρογόνο το οποίο προέρχεται από απορρίμματα.

Στην πόλη Kawasaki, 50 λεπτά από το κέντρο του Τόκιο, το Kawasaki King Skyfront Tokyo Rei Hotel τροφοδοτείται κατά 30% από υδρογόνο που προέρχεται από απορρίμματα πλαστικών, ενώ το υπόλοιπο 70% της ενέργειας προέρχεται από απορρίμματα τροφίμων.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία H2Rex που δημιουργήθηκε από την Toshiba, το ξενοδοχείο διαθέτει σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το οποίο μετατρέπει το υδρογόνο σε θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να παράγει εκπομπές άνθρακα. Αυτή η τεχνολογία συνδέεται με το ξενοδοχείο μέσω αγωγού, που σημαίνει ότι υπάρχει συνεχής παροχή υδρογόνου σε μεγάλο όγκο και η αλυσίδα εφοδιασμού παραμένει χωρίς άνθρακα.

Μεταξύ άλλων, το Kawasaki King Skyfront Tokyo Rei Hotel ανακυκλώνει τις οδοντόβουρτσες και τις χτένες που αφήνουν οι επισκέπτες στα δωμάτιά τους, μαζί με άλλα πλαστικά απορρίμματα, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε υδρογόνο και τροφοδοτούν το ξενοδοχείο.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο καλλιεργεί στις εγκαταστάσεις του τα δικά του προϊόντα, μέσω υδροπονικής και φωτοσύνθεσης από πηγές φωτός LED. Για παράδειγμα, στο λόμπι του ξενοδοχείου καλλιεργείται  μαρούλι χωρίς φυτοφάρμακα, το οποίο συλλέγεται μία φορά το μήνα.

Μέσω της επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων του, το Kawasaki King Skyfront Tokyu REI Hotel παρέχει 300.000 κυβικά νανόμετρα υδρογόνου ετησίως, παράγοντας 450.000 kwh ισχύος. Αυτή η ποσότητα ενέργειας θα παρήγαγε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 82 νοικοκυριά τεσσάρων ατόμων ανά ημέρα το χρόνο.

Η διαδικασία μειώνει επίσης τις πιθανές εκπομπές άνθρακα του ξενοδοχείου κατά περίπου 200.000 κιλά - το ισοδύναμο της αντιστάθμισης με τη φύτευση 14.300 κέδρων.

Το ξενοδοχείο ανακυκλώνει τα απόβλητα τροφίμων για να δημιουργήσει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, σε συνεργασία με έναν κοντινό σταθμό παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιεί απορρίμματα τροφίμων για την παραγωγή καυσίμων μέσω ζύμωσης μεθανίου από μικροοργανισμούς. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα απόβλητα τροφίμων, αγοράζεται στη συνέχεια από το ξενοδοχείο και είναι η πρώτη φορά στην Ιαπωνία που η ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από απορρίμματα τροφίμων τροφοδοτεί ένα ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα περιφερειακής συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας και το πρόγραμμα επίδειξης τεχνολογίας υδρογόνου χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ως σχέδιο για ένα ξενοδοχείο ελεύθερο άνθρακα.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου δήλωσε στα ξένα μέσα ότι η ομάδα του είναι πολύ περήφανη με τις καινοτομίες στο Kawasaki Hotel και συμπλήρωσε πως, σε ολόκληρο τον όμιλο Tokyu Hotel Group, προτεραιότητα είναι να δημιουργηθεί μια βιώσιμη κοινωνία για τους υπαλλήλους, τους επισκέπτες και την κοινότητα, με το ξενοδοχείο Kawasaki να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ηθικής καινοτομίας και με την ελπίδα να ακολουθήσουν περισσότερα ξενοδοχεία. 

διαβάστε ακόμα

MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
Γνώμη | Η κλιματική κρίση και οι αρνητές της...
FTI: Πωλήθηκε το Labranda Marine Aquapark στην Κω
Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια
Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025
Τι ξεχνούν οι επιβάτες στα ταξί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη | Πολλά κινητά τηλέφωνα και μία σόμπα....
Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού
Η κλιματική κρίση «θάνατος» για τις μεγαλουπόλεις