Η Εθνική Ημέρα Μπισκότων, είναι μια ιδιαίτερα γλυκιά γιορτή για την DoubleTree της Hilton.
Το brand φημίζεται για την περήφανη παράδοσή του να υποδέχεται τους επισκέπτες κατά το check-in με ζεστά μπισκότα που περιέχουν κομματάκια σοκολάτας-έθιμο που συμβολίζει το θερμό καλωσόρισμα και την άνετη διαμονή.
Τα μπισκότα DoubleTree της Hilton σε αριθμούς
-Περισσότερα από 615 ξενοδοχεία DoubleTree by Hilton σε 50 χώρες και περιοχές σερβίρουν στους επισκέπτες τους το μπισκότο DoubleTree
-Μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί στα DoubleTree 483 εκατ. μπισκότα σοκολάτας
-Κάθε χρόνο καταναλώνονται στα DoubleTree 30 εκατ. μπισκότα σοκολάτας
-Κάθε χρόνο για το ψήσιμο μπισκότων χρησιμοποιούνται περίπου 544 τόνοι τσιπς σοκολάτας
-Σε ένα μέσο μπισκότο σοκολάτας DoubleTree υπάρχουν 30 κομματάκια σοκολάτας
Η DoubleTree της Hilton δεν εφηύρε το μπισκότο με τσιπ σοκολάτας - απλώς το τελειοποίησε. Δείτε πώς και πότε…
1986: Η DoubleTree by Hilton εισήγαγε την υπογραφή cookie στους επισκέπτες ως έναν τρόπο να χτίσουν την αφοσίωση στο brand μέσω της νυχτερινής υπηρεσίας προετοιμασίας κρεβατιού.
1995: Το ζεστό μπισκότο με τσιπς σοκολάτας DoubleTree μεταφέρθηκε στις ρεσεψιόν, απεικονίζοντας και επαναλαμβάνοντας το θερμό καλωσόρισμα του brand.
2017: Η DoubleTree της Hilton παρουσίασε το δικό της βιβλίο συνταγών για την Εθνική Ημέρα Μπισκότων, το οποίο περιελάμβανε συνταγές των μπισκότων της με κομματάκια σοκολάτας από τα ξενοδοχεία της σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας με το We Have Cookies.
2018: Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο συνταγών, Start With Cookies
2019: Το μπισκότο με τσιπς σοκολάτας DoubleTree έγινε το πρώτο φαγητό που ψήθηκε στο διάστημα μέσα σε έναν πρωτότυπο φούρνο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Επίσης, κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο Cook(ie), Mission: Cookie.
2020: Η DoubleTree της Hilton μοιράστηκε την επίσημη συνταγή ψησίματος στο σπίτι για το αγαπημένο και νόστιμο μπισκότο σοκολάτας DoubleTree, ώστε κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, οι επισκέπτες να μπορούν να δημιουργήσουν την ίδια ζεστή απόλαυση στις δικές τους κουζίνες.
Συνταγή για το μπισκότο DoubleTree Chocolate Chip
Υλικά (για 26 μπισκότα)
½ κιλό βούτυρο, μαλακωμένο (2 μπαστουνάκια)
¾ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 ¼ κούπες αλεύρι
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα κανέλα
2 2/3 φλιτζάνια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας Nestle Tollhouse
1 3/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μίγμα ελαφρύ και αφράτο.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα, ανακατεύοντας για περίπου 45 δευτερόλεπτα.
Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.
Μοιράζουμε τη ζύμη με μια σέσουλα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και σε απόσταση περίπου 5 εκ. μεταξύ τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ψήνουμε για 20 έως 23 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και το κέντρο να είναι ακόμα μαλακό.
Βγάζουμε από το φούρνο και κρυώνουμε στο ταψί για περίπου 1 ώρα. Σημείωση: Μπορείτε να καταψύξετε τα άψητα μπισκότα και δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όπως παραπάνω.