Το 88% της συνολικής δαπάνης των ξενοδοχείων στη χώρα μας για προμήθεια τροφίμων και ποτών αφορά σε ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). To 36% αφορά σε προμήθειες από την τοπική αγορά (εντός νομού) και το 52% από την υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με τη μελέτη:
- Το 97% των κρασιών που καταναλώνουν τα ξενοδοχεία είναι ελληνικά
- Ο μικρός όγκος παραγωγής και το υψηλό κόστος εναλλάσσονται ως οι κύριοι ανασταλτικοί παράγοντες προμήθειας τροφίμων και ποτών από τοπικούς παραγωγούς σε όλες τις Ελληνικές Περιφέρειες.
- 1.265 ξενοδοχεία έχουν πιστοποιηθεί στη δράση του ΞΕΕ «Ελληνικό Πρωινό».