Το συγκρότημα έχει τιμηθεί με τρία διεθνή βραβεία: «Winner» των German Design Awards 2020» στην κατηγορία Architecture, «Iconic Award Winner 2020» και «BigSee Architecture Award Winner 2020», τα οποία απονέμονται σε καινοτόμα έργα που προάγουν το design και διαμορφώνουν το σύγχρονο τοπίο της αρχιτεκτονικής διεθνώς
Το συγκρότημα παραθεριστικών βιλών βρίσκεται στο γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο της Πελοποννήσου, στο Πόρτο Χέλι, και απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους αγοραστές. Το project έλαβε το α’ βραβείο μετά την διενέργεια «κλειστού» αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προκήρυξε πολυεθνικό group που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate.
Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, μέσω της γεωμυθολογικής προσέγγισης θα μπορούσε κανείς να συνδέσει σημειολογικά τον μύθο της Λερναίας Ύδρας με τα φυσικά τοπολογικά χαρακτηριστικά της Αργολίδας κατά την αρχαιότητα, και επαγωγικά με την «ιδέα» του σχεδιασμού. Κατά μία ερμηνεία η Λερναία Ύδρα συμβολίζει την υδρολογία του συγκεκριμένου γεωγραφικού χώρου, ενώ η μάχη του Ηρακλή μαζί της την προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει τα δεινά που τον απειλούσαν από τα τοπικά φαινόμενα, όπως μπορεί να ήταν η επιβλαβής παρουσία του έλους της Λέρνης. Στο έργο του Raphael Lamar West: «Hercules Slaying the Hydra», αποτυπώνεται ακριβώς η ένταση της προσπάθειας του ανθρώπου καθώς αναμετριέται με τη φύση.
Πέρα από την μυθολογική διάσταση, δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κάποιος, εδώ, την συγκυριακή ομοιότητα των «σχημάτων» στη ζωγραφική του West με εκείνα της τοπογραφίας στην περιοχή του project. Ειδικότερα, με το ακανόνιστο, δαντελωτό όριο της ακτογραμμής, καθώς η παραλία σβήνει συναντώντας το νερό. Η καμπυλόμορφη αυτή δομή χαρακτηρίζει όμως και το ανάγλυφο της περιοχής στην οποία αναπτύσσεται η σύνθεση, αλλά και γενικότερα το τοπίο της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.
Η αρχιτεκτονική «ιδέα» αποδίδει σε πραγματολογικό και συμβολικό επίπεδο αφενός τον κυματοειδή χαρακτήρα του εδάφους του Τόπου, και αφετέρου την ιστορική μεταφορά, «σκηνοθετώντας» στον χώρο κτιριακούς όγκους σε «κίνηση», σαν πέτρινα λαξεύματα σε μεγάλη κλίμακα, που αποτελούν αναπόσπαστη συνέχεια του φυσικού πανοράματος.
Το γραφείο Potiropoulos+Partners ιδρύθηκε το 1989 από τον Δημήτρη Ποτηρόπουλο και την Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά γραφεία αιχμής στην Ελλάδα, με διεθνή παρουσία.
Η avant garde σχεδιαστική φιλοσοφία του γραφείου, το οποίο υπογράφει σημαντικό μέρος της πιο προηγμένης αρχιτεκτονικής που σχεδιάζεται και κτίζεται σήμερα στη χώρα μας, έχει συμβάλει στην εδραίωση της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του ταυτότητας. Στα 30 χρόνια της πορείας του πολυάριθμα έργα του ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σήμερα το γραφείο Potiropoulos+Partners βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων στην χώρα μας, τις συνδιαμορφώνει με έργα αιχμής που καλύπτουν όλες τις τυπολογίες και τις κλίμακες της αρχιτεκτονικής παραγωγής.
Με 30 και πλέον χρόνια εμπειρία και με τη συμμετοχή του Ρήγα Ποτηρόπουλου, η δημιουργική ομάδα ταλαντούχων αρχιτεκτόνων της Potiropoulos+Partners απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες σχεδιασμού, σε όλο το φάσμα και τις κλίμακες των αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων.