Η γαστρονομική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των περιοχών τους, οδήγησε 8 ξενοδοχεία και εστιατόρια στην οικογένεια της Relais & Châteaux, της ένωσης 580 μοναδικών ξενοδοχείων και εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, τα νέα μέλη που ενσωματώθηκαν στην ένωση και βρίσκονται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, είναι τα εξής:
Gran Hotel Mas D’en Bruno, Torroja del Priorat, Ισπανία
Το Gran Hotel Mas d'en Bruno το οποίο αναμένεται να ανοίξει στις 19 Μαΐου, βρίσκεται στην περιοχή Priorat, το παρθένο, οινικό κόσμημα της Καταλονίας. Με μια εξαιρετική κάβα, τρία εστιατόρια, ένα σπα και μια τεράστια πισίνα όπου αντανακλώνται τα αμπέλια, το ξενοδοχείο των 24 σουιτών θα κινηθεί έξω από την πεπατημένη του οινοτουρισμού. Πριν ή μετά από μια επίσκεψη στο σπα που είναι χτισμένο στο παλιό κελάρι, ο σομελιέ του Gran Hotel Mas d'en Bruno θα μυήσει τους επισκέπτες στα καλύτερα κρασιά της περιοχής και του κόσμου, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής γευσιγνωσίας.
Helguera Palacio Boutique & Antique, Las Presillas, Ισπανία
Η ύπαιθρος της Κανταβρίας είναι το σκηνικό για το Helguera Palacio Boutique & Antique, ένα παλάτι του 17ου αιώνα που έχει γίνει πλέον ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες. Εμπνευσμένα από μια ιστορική προσωπικότητα από την ισπανική ή την αγγλική αριστοκρατία, τα δωμάτια και οι σουίτες προσφέρουν μια εκπληκτική θέα στις κοιλάδες Pasiegos, τον βουκολικό θησαυρό της περιοχής Santander.Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από αντίκες που εκτίθενται, είναι διαθέσιμες προς πώληση. Τέλος, οι γευστικοί κάλυκες των επισκεπτών θα ταξιδέψουν ς με τη δημιουργική κουζίνα του σεφ του Helguera Palacio Boutique & Antique, Renzo Orbegoso Hinojosa, ο οποίος προτιμά φρέσκα, εποχιακά και τοπικά προϊόντα.
Pepe Vieira Restaurant & Hotel, Ποντεβέδρα, Ισπανία
Στην άκρη του ωκεανού, ακριβώς στο δυτικό άκρο της Ευρώπης, το Pepe Vieira Restaurante & Hotel το οποίο ανοίγει αυτόν τον μήνα, υπόσχεται μια εντυπωσιακή γαστρονομική εμπειρία για καλοφαγάδες που αναζητούν τη συγκίνηση. Κατά τη διάρκεια ενός διαδραστικού δείπνου, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τις κουζίνες του εστιατορίου, το οποίο έχει βραβευτεί με δύο αστέρια και ένα πράσινο αστέρι στον οδηγό Michelin 2023. Ο σεφ Xosé T. Cannas προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας να περιηγηθούν στον τόπο δημιουργίας των υψηλών του πιάτων, καθώς ο ίδιος χρησιμοποιεί ιδιαίτερες τεχνικές και προγονικά τοπικά προϊόντα, που ανακαλύφθηκαν ξανά μέσω έρευνας με ιστορικούς, επιστήμονες και ανθρωπολόγους.
ZILTE, Αμβέρσα, Βέλγιο
Ο ένατος όροφος του Μουσείου Ιστορικού Πολιτισμού της Αμβέρσας, φιλοξενεί αριστουργήματα ενός πολύ ιδιαίτερου είδους. Εδώ ο αυτοδίδακτος σεφ Viki Geunes ίδρυσε το Zilte, το εστιατόριό του με 3 αστέρια Michelin που βραβεύτηκε στον οδηγό του 2021. Με εκπληκτική θέα στο λιμάνι και την πόλη της Αμβέρσας και τα αρώματα της θάλασσας είναι πανταχού παρόντα, ο σεφ δημιουργεί και συνεργάζεται με ντόπιους ψαράδες, κηπουρούς και τεχνίτες, κάτι που προσθέτει μια επιπλέον ψυχή στη δημιουργική και ευαίσθητη κουζίνα του.
Restaurant La Merise, Laubach, Γαλλία
Στην άκρη του φυσικού πάρκου Vosges, στη γραφική εξοχή της Αλσατίας, το La Merise συμφιλιώνει τη φινέτσα και την απλότητα, την τεχνική και τη γεύση. Το εστιατόριο, βραβευμένο με 2 αστέρια στον οδηγό Michelin 2022, απευθύνεται στους καλοφαγάδες που αναζητούν ειλικρινή κουζίνα, επιτρέποντας στα τοπικά προϊόντα να εκφραστούν. Στην καρδιά του γοητευτικού χωριού Laubach, η Christelle και ο Cédric Deckert υποδέχονται τους καλεσμένους τους σε ένα μέρος που ονειρεύτηκαν και σχεδίασαν οι ίδιοι. Το μεγαλοπρεπές κτίριο των 600 τ.μ., αποτελείται εξ ολοκλήρου από παλιά υλικά της περιοχής. Ο σομελιέ προβάλλει τα τοπικά κρασιά, ενώ τα περισσότερα φρούτα που σερβίρονται στο μενού προέρχονται από τον οπωρώνα που φιλοξενεί 60 δέντρα και τα αρωματικά βότανα από τον κήπο που καλλιεργεί ο σεφ. Τέλος, το La Merise έχει πλέον τρία μελίσσια και παράγει το δικό του μέλι.
Tributary Hotel And Restaurant Ōkta, Mcminnville, Η.Π.Α.
Οι γνώστες του κρασιού θεωρούν την κοιλάδα Willamette ως μια υποδειγματική περιοχή για το Pinot Noir και το Chardonnay. Το Tributary Hotel στοχεύει να είναι η πύλη του. Οι ιδιοκτήτες αμπελώνων Katie Jackson και Shaun Kajiwara εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν το boutique ξενοδοχείο τους σε ένα παραδοσιακό κτίριο από τούβλα, το οποίο παρέλαβαν σε μεγάλο βαθμό στην αρχική του κατάσταση. 'Ομορφα ανακαινισμένες, οι ευρύχωρες και φιλόξενες σουίτες του προσφέρουν την τέλεια ενδιάμεση στάση για όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει τι νέο υπάρχει σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί το καινοτόμο εστιατόριο Ōkta με «καπετάνιο» τον διάσημο σεφ Matthew Lightner, ο οποίος καλλιεργεί μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που εκτείνεται πολύ πέρα από τα σύνορα του Όρεγκον.
MII AMO, Sedona, Η.Π.Α
Το Mii amo χτυπάει στην καρδιά του εντυπωσιακού κόκκινου φαραγγιού του Boynton, στην Αριζόνα, δύο ώρες έξω από το Grand Canyon. Διαθέτει 23 παραδοσιακά σπιτάκια και σουίτες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς σπα και ευεξίας στον κόσμο. Ντυμένα με λινό, ξύλο και υφάσματα ιθαγενών Αμερικανών, τα δωμάτια ανοίγουν στην απεραντοσύνη του τοπίου που είναι διάσπαρτο, εδώ κι εκεί, με κάκτους και φραγκοσυκιές. Διάσημο για τις εξαιρετικές θεραπείες και τη μοναδική ολιστική του προσέγγιση, το Mii amo προσφέρει all-inclusive διαμονή, συμπεριλαμβανομένων εξατομικευμένων θεραπειών και διαλογισμού. Τέλος, ο σεφ του εστιατορίου Hummingbird's, προτιμά τα φρέσκα, υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα.
Noborioji Hotel Nara and Le Bois Restaurant, Νάρα, Ιαπωνία
Ανακαινισμένο το 2022, το Noborioji Hotel Nara βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας της Νάρα, μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από τα παραδοσιακά μνημεία της αρχαίας αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Το σύγχρονο κτίριο από γυαλί και χάλυβα στεγάζει 9 δωμάτια και 4 σουίτες, ενώ το εστιατόριο 50 θέσεων Le Bois, προσφέρεται εκλεπτυσμένη καινοτόμο γαλλική κουζίνα, με τοπικά υλικά αλλά και ιαπωνικό πρωινό.