Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία

27-11-23 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Tους τρόπους με τους οποίους τα πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων τους και στην επαγγελματική τους ανέλιξη ώστε να καταπολεμήσουν την πρόκληση των ελλείψεων προσωπικού, παρουσιάζει το Ecole hôtelière de Lausanne.

Οι ελλείψεις προσωπικού δεν έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας, όμως στα πολυτελή ξενοδοχεία, όπου οι εργαζόμενοι δεν είναι απλώς υπάλληλοι αλλά απαιτείται να κορυφαίες δεξιότητες στο να διασφαλίζουν πολυτελείς εμπειρίες στους επισκέπτες, οι επιπτώσεις είναι πολύ πιο σημαντικές.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν εκπαιδευτεί ώστε να δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια, να έχουν ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη, να αναγνωρίζουν ευαίσθητα ζητήματα πολυπολιτισμικότητας και να διαχειρίζονται ένα πολυτελές brand, επομένως ξεπερνούν τα συνηθισμένα καθήκοντα προσφέροντας πολύ προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Εξειδικευμένα σετ δεξιοτήτων, που κυμαίνονται από την τεχνογνωσία του σομελιέ έως τις γνώσεις για την καλλιτεχνική υπόσταση ενός προορισμού, αναβαθμίζουν την εμπειρία του επισκέπτη από εξαιρετική σε ανεπανάληπτη.

Την ώρα που οι ελλείψεις προσωπικού μεταμορφώνουν τη βιομηχανία φιλοξενίας σε βάθος, και με την κακή φήμη του ξενοδοχειακού κλάδου να κάνει πολλούς εργαζομένους να τον αποφεύγουν, τα πολυτελή ξενοδοχεία επανεξετάζουν τις πολιτικές διατήρησης των υπαλλήλων τους εστιάζοντας σε ευέλικτες δομές λειτουργίας, σε προγράμματα ικανοποίησης εργαζομένων και σε πρωτοβουλίες στο κομμάτι της ευεξίας τους.

Οι επτά στρατηγικές που συνιστά το Ecole hôtelière de Lausanne για επιτυχημένη διαχείρισης προσωπικού στα ξενοδοχεία είναι...

-Βελτίωση της ψυχικής υγείας | Το συναισθηματικό τίμημα της διατήρησης ενός προσωπείου τελειότητας είναι βαρύ. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, τα πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν προγράμματα ψυχικής υγείας που περιλαμβάνουν θεραπευτικές συνεδρίες θεραπείας, καταφύγια ευεξίας και εσωτερικούς συμβούλους. Η ευεξία στην πολυτελή φιλοξενία είναι μια προσπάθεια 360 μοιρών. Δεν μπορείτε να περιμένετε από το προσωπικό να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες εάν είναι συναισθηματικά εξαντλημένο.

-Προσφέρετε μονοπάτια καριέρας | Η προαγωγή δεν είναι το μόνο που μετράει σε μια καριέρα. Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν χορηγούμενα μαθήματα, προγράμματα περαιτέρω εκπαίδευσης και ευκαιρίες για εναλλαγή τμημάτων για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να αναπτύξουν ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο δεξιοτήτων. Οι πορείες σταδιοδρομίας στα πολυτελή ξενοδοχεία είναι ολοένα και πιο διαφορετικοί, προσφέροντας πολλαπλούς δρόμους για την ανάπτυξη των εργαζομένων.

-Προωθήστε την ιδιοκτησία | Η προσφορά μεριδίου στην εταιρεία είναι ένας ισχυρός τρόπος για να πείτε, «είσαι σημαντικός για εμάς». Ορισμένες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων προσφέρουν πλέον ESOP ως μέρος της στρατηγικής διατήρησης προσωπικού. Όταν οι εργαζόμενοι είναι μέτοχοι, αναλαμβάνουν την ιδιοκτησία με την κυριολεκτική έννοια, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική ανάπτυξη και την κληρονομιά του ξενοδοχείου.

-Δημιουργήστε μια αίσθηση νοήματος | Για να διατηρήσουν τους υπαλλήλους αφοσιωμένους και με γνώμονα κάποιο σκοπό, πολλά brand πολυτελείας έχουν ξεκινήσει ακόμη και προγράμματα συμμετοχής της κοινότητας για να βοηθήσουν το προσωπικό να έχει μια αίσθηση νοήματος πέρα ​​από τους καθημερινούς του ρόλους.

-Εστιάστε στην οικονομική ευημερία | Αναγνωρίζοντας ότι το οικονομικό άγχος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση των εργαζομένων, τα πολυτελή ξενοδοχεία εισάγουν προγράμματα οικονομικής ευημερίας ως μέρος της δέσμευσής τους για έναν πολυτελή τρόπο ζωής τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το προσωπικό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν σεμινάρια σχετικά με τη διαχείριση περιουσίας, τον φορολογικό σχεδιασμό, ακόμη και επενδυτικές συμβουλές. Όταν ένας εργαζόμενος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα οικονομικά του, μπορεί να επικεντρωθεί με μεγαλύτερη αφοσίωση στη δουλειά του, παρέχοντας έτσι υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών.

-Σχεδιασμός των οφελειών από τους ίδιους τους εργαζομένους | Ποιος ξέρει τι θέλουν οι εργαζόμενοι καλύτερα από τους ίδιους τους εργαζομένους; Ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία επιτρέπουν πλέον στο προσωπικό να σχεδιάζει τα δικά του πακέτα παροχών εντός ενός καθορισμένου προϋπολογισμού. Αυτή η προσέγγιση δίνει στους εργαζομένους φωνή για την ευημερία τους, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν τα πάντα, από το είδος των παροχών υγειονομικής περίθαλψης που λαμβάνουν μέχρι τα προγράμματα ευεξίας που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

-Προσέγγιση της κοινότητας | Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία ενθαρρύνουν πλέον τη συμμετοχή στην κοινότητα, είτε πρόκειται για καθαρισμό παραλιών είτε για εθελοντισμό σε τοπικά καταφύγια. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου σκοπού μεταξύ των εργαζομένων, αλλά επίσης καλλιεργεί ένα περιβάλλον δημιουργίας ομάδας έξω από τα όρια του ξενοδοχείου.

διαβάστε ακόμα

Διαγωνισμός για εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό την τουριστική χρήση του στη Θάσο
Ζαγόρι | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Σκαμνελίου
Αίγυπτος: Χάραξη στρατηγικής για 50 εκατ. τουρίστες ετησίως
Ανανέωση θητείας Προϊσταμένων σε 3 Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ
Δήμος Φολεγάνδρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Ανάθεση παράλληλης άσκησης καθηκόντων δύο Προϊσταμένων Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού
Nέος Κανονισμός Πρασίνου στο Δήμο Αθηναίων
Όλγα Κεφαλογιάννη στις ενώσεις του ΣΕΤΕ: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό
Καλλιόπη Βέττα: Υπόσχεση για αλλαγή των διατάξεων ως προς τον ορισμό και τα δικαιώματα των ξεναγών
Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις