Εκτός του βασικού δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης η Meliá Hotels International

10-07-24 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αφαιρέθηκε από τον βασικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης IBEX-35 η μοναδική ξενοδοχειακή αλυσίδα της Ισπανίας που παρέμενε σε αυτόν, Meliá Hotels International.

Σε γενική συνέλευση της Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής που διεξήχθη την Τρίτη, αποφασίστηκε να αποπεμφθεί η Ισπανική ξενοδοχειακή αλυσίδα, η οποία αποτελούσε μέρος του δείκτη από το 2016. Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης IBEX-35 περιλαμβάνει τις 35 πιο ρευστοποιημένες ισπανικές μετοχές στο Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης και αναθεωρείται δύο φορές ετησίως.

Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα Τεχνικά Πρότυπα για τη Σύνθεση και τον Υπολογισμό των Δεικτών και οι ειδικοί είχαν ήδη επισημάνει ότι η εταιρία δεν πληρούσε τα κριτήρια κεφαλαιοποίησης.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα αναμένεται να αποχωρήσει από τον IBEX-35 στις 22 Ιουλίου και τη θέση της θα λάβει η Καταλανική εταιρία Puig που ειδικεύεται στα αρώματα, και η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Χρηματιστήριο της Ισπανίας πριν από δύο μήνες, όμως κατάφερε να αυξήσει την κεφαλαιοποίησή της από 14.000 σε 15.115 εκατ. ευρώ, με ανατίμηση 3,6%.

Παρότι η ξενοδοχειακή βιομηχανί δεν εκπροσωπείται πια στον δείκτη IBEX-35, ο τουριστικός κλάδος συνεχίζει να εκπροσωπείται μέσω της αεροπορικής εταιρείας συμμετοχών International Airlines Group (Iberia, British Airways, Vueling, LEVEL και Aer Lingus), της εταιρίας που διαχειρίζεται αεροδρόμια Aena και του παρόχου τεχνολογίας στις αερομεταφορές Amadeus.

Η Acciona και η Ferrovial είναι δύο άλλες εταιρείες που περιλαμβάνονται στον δείκτη και διαθέτουν σημαντικά τμήματα στην ανάπτυξη και διαχείριση τουριστικών υποδομών.

 

 

διαβάστε ακόμα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Χρηματοδότηση σε 234 επενδυτικά σχέδια ΜμΕ
Η Ελλάδα προβάλλεται ως προορισμός τουρισμού περιπέτειας στη βρετανική αγορά
Πρόγραμμα ‘‘FutureShapers Greece’’ | Εκπαίδευση 1.000 επιχειρηματιών και επαγγελματιών στη βιώσιμη ανάπτυξη
Ε.Ξ.Μαγνησίας - ΕΟΤ | Ομάδα εργασίας για την προώθηση των πτήσεων και την τουριστική προβολή της Μαγνησίας
Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών
Ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα από Λιβανέζους επενδυτές
Marketing Greece | Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων
Μειώνεται ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού
Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση  και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό