Ξενοδοχεία | Φτηνότερες έως και 52% οι τιμές για κρατήσεις μέσω smartphone στις πλατφόρμες!

08-10-24 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι κρατήσεις μέσω smartphone στα ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της Booking.com είναι φτηνότερες έως και 52% (!) σε σχέση με τις κρατήσεις μέσω PC ή λάπτοπ.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Η έρευνα εξέτασε 35 ξενοδοχεία στην Booking.com σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Τενερίφης και της Μαγιόρκας στην Ισπανία. Επικεντρώθηκε στις κρατήσεις για μια τριμελή οικογένεια για ένα δωμάτιο και μια τετραμελή οικογένεια που έκανε κράτηση για δύο δωμάτια για τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι, κατά μέσο όρο, οι τιμές ήταν 16% υψηλότερες ανά διανυκτέρευση κατά την κράτηση σε PC ή φορητό υπολογιστή, που μεταφράζεται σε 50 £ (60 €) επιπλέον για κάθε κράτηση.

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ήταν το Cumberland Hotel του Λονδίνου, sto opo;io μια τετραμελής οικογένεια πλήρωσε 388 £ (463 €) όταν έκανε κράτηση δύο δωματίων μέσω της εφαρμογής για κινητά της Booking.com, αλλά 588 £ (702 €) για τα ίδια δωμάτια όταν έκανε κράτηση μέσω του ιστότοπου. Απίστευτο! Διαφορά 52%.

Γενικά η έρευνα έδειξε ότι 30 από τα 35 ξενοδοχεία που εξετάστηκαν είχαν αυξήσεις τιμών που κυμαίνονταν μεταξύ 4% και 52% όταν έκαναν κράτηση μέσω εφαρμογών στο κινητό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Booking.com, τα ξενοδοχεία έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τις δικές τους τιμές στην πλατφόρμα και ενδέχεται να προσφέρουν αποκλειστικές τιμές μόνο για κινητά για να προσελκύσουν πελάτες. Αυτή η στρατηγική έχει σκοπό να ενθαρρύνει περισσότερους χρήστες να κάνουν κράτηση μέσω κινητών συσκευών. Έτσι, προωθούνται εφαρμογές  στους ταξιδιώτες με ειδικές προσφορές που δεν είναι διαθέσιμες στις κρατήσεις μέσω υπολογιστών.

Για οικογένειες που κάνουν κράτηση πολλών δωματίων ή ταξιδιώτες που σχεδιάζουν παρατεταμένη διαμονή, αυτές οι ανισότητες τιμών μπορεί να αυξηθούν περισσότερο. Η έκθεση έδειξε ότι οι οικογένειες των τεσσάρων ατόμων πλήρωσαν κατά μέσο όρο 49 £ (58 €) παραπάνω ανά διανυκτέρευση κατά την κράτηση μέσω της έκδοσης για PC του ιστότοπου, ενώ οι οικογένειες των τριών ατόμων πλήρωσαν περίπου 36 £ (43 €) περισσότερα για ένα μονόκλινο δωμάτιο.

Αυτή η διαφορά τιμολόγησης μπορεί να οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο τα ξενοδοχεία κατανέμουν τις τιμές των δωματίων τους σε διάφορες πλατφόρμες και συσκευές, ενώ ορισμένοι επιλέγουν να επιβραβεύουν τους χρήστες κινητών για την ευελιξία και τον αυθορμητισμό τους.

Τα ευρήματα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια της τιμολόγησης των ξενοδοχείων στις πλατφόρμες κρατήσεων και υπογραμμίζουν τη σημασία της σύγκρισης τιμών μεταξύ διαφορετικών συσκευών πριν από την πραγματοποίηση μιας κράτησης.

Σημειώνεται ότι ανάλογες πολιτικές με την Booking.com εφαρμόζουν και άλλες πλατφόρμες αλλά και ξενοδοχεία.

Επομένως, οι χρήστες πρέπει να ψάξουν πριν καταλήξουν στην κράτηση.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη άνοιξε τις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου της ΑΒΤΑ στο Costa Navarino
AEGEAN | 12,5 εκατ. επιβάτες στο 9μηνο- 5,3 εκατ. το γ' τρίμηνο, +3% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων | Μέση Ανατολή και τέλος κρουαζιέρας στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Αθήνας την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Βρετανικός τουρισμός | Αυτή είναι η χωρητικότητα θέσεων των τουρ οπερέιτορ για το 2025
Athens Film Office | Συναντήσεις με παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο
Ξενοδοχεία- καταλύματα: 203 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα από το τέλος κλιματικής κρίσης το 2025 | Το σχέδιο Προϋπολογισμού
Τουρισμός | CBRE: Επιβραδύνεται η ζήτηση για τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη
Ρώμη | Όριο στους επισκέπτες της Φοντάνα ντι Τρέβι - σε καλάθι τα κέρματα
Ξενοδοχεία | Φτηνότερες έως και 52% οι τιμές για κρατήσεις μέσω smartphone στις πλατφόρμες!