Το νέο αστικό ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS, Mitsis N’U Piraeus Port, άνοιξε τις πόρτες του στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο αγιασμός του ξενοδοχείου τελέσθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης ο βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Δημοσθένους, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.
Από τον επιχειρηματικό κόσμο η κυρία Κορίνα Μεταξά, το ζεύγος Ανδρέα Μεταξά και η κυρία Ζήκα Μεταξά, η κυρία Άννα Αγγελικούση, ο κύριος Παύλος Κανελλόπουλος, το ζεύγος Μάκη Μάτσα και ο κύριος Μίνος Μάτσας, το ζεύγος Γεωργίου Μελά, το ζεύγος Μουγή, η οικογένεια Βελέντζα, η κυρία Φανή Καραβασίλη Σαραντοπούλου, η κυρία Φαίη Λεούση, οι καλλιτέχνες Κώστας Βαρώτσος, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ιάσονας Μέγκουλας και ο διευθυντής της εφημερίδας "Βραδυνή" Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
Ένα αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό στολίδι
Αναστηλωμένο σε ένα κτίριο πολιτιστικής κληρονομιάς που από το 1888 ως το 1967 στεγαζόταν το αποστακτήριο των οινοπνευματωδών ποτών METAXA, το ξενοδοχείο συνιστά αρχιτεκτονική σύλληψη του Δημήτρη Τραβασάρου και του βραβευμένου γραφείου Divercity Architects. Η τέχνη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εμπειρία των επισκεπτών, με έργα των κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών Κώστα Βαρώτσου, Κωνσταντίνου Κακανιά και του Ιάσονα Μέγκουλα (CacaoRocks), να προσδίδουν μια αυθεντική αίσθηση σύγχρονης τέχνης και δημιουργίας σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου.
Πέντε τύποι δωματίων
Πλήρως εναρμονισμένο με τη σύγχρονη έννοια της πολυτέλειας και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, το MitsisN’U Piraeus Port προσφέρει 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure. Από τα Classic δίκλινα δωμάτια με μπαλκόνι και τα Luxury & Executive Rooms με την υπέροχη θέα του έργου του Κώστα Βαρώτσου, μέχρι τις Σουίτες που έχουν προνομιακή θέση στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου και προσφέρουν μοναδική θέα στο πρώτο λιμάνι της χώρας.
Με στόχο να αποτελεί έναν all-day γαστρονομικό προορισμό αλλά και σημείο συνάντησης για επισκέπτες, φίλους αλλά και συνεργάτες, το Amber Cellar Bar & Restaurant, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του Chef Δημήτρη Στειακάκη καθώς και μία λίστα με αποκλειστικά ελληνικά κρασιά.
«Η άφιξη του Mitsis N’U Piraeus Port αποτελεί ορόσημο για τoν Όμιλο MITSIS, καθώς συνεχίζουμε τη στρατηγική επενδυτική μας επέκταση στην Ελλάδα, εδραιώνοντας την παρουσία μας στις δύο βασικές πύλες εισόδου ταξιδιωτών της χώρας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στην αναγέννηση του Πειραιά και της οικονομικής του ανάπτυξης» δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Τα αδέρφια Χριστίνα και Σταύρος Μήτσης με φόντο το πορτρέτο του πατέρα τους και ιδρυτή της ξενοδοχειακής αλυσίδας Κωνσταντίνου Μήτση
Όμιλος MITSIS
Η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 45 χρόνια, χαράζοντας τη δική της πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.
Με 22 ξενοδοχεία και 13 κέντρα Σπα και Θαλασσοθεραπείας στο χαρτοφυλάκιό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τον Πειραιά τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ο Όμιλος MITSIS έχει αποσπάσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων από εγχώριους και διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς για την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, τις καινοτόμες πρακτικές, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών και την ευρύτερη συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.