Στην Ευρώπη οι μεγαλύτερες δυνατότητες στρατηγικών επενδύσεων στον τουρισμο στον κόσμο

21-06-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επιβράδυνση του ρυθμού σύναψης συμφωνιών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού για την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2024 σε παγκόσμια βάση καταγράφει η εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData, σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε μείωση, σε ετήσια βάση, 10,9%, στον αριθμό συμφωνιών, συγχωνεύσεων και εξαγορών, συμφωνιών ιδιωτικών κεφαλαίων και venture financing.

Ωστόσο, παρά τη μείωση αυτή, οι συμφωνίες ιδιωτικών κεφαλαίων βελτιώνονται. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν ανάπτυξη, αναδεικνύοντας νέες ευκαιρίες για στρατηγικές επενδύσεις, προσθέτει η μελέτη. 

Ο συνολικός αριθμός των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού παγκοσμίως μειώθηκε από 321 τον Ιανουάριο-Μάιο 2023 σε 286 τον Ιανουάριο-Μάιο 2024, σύμφωνα με ανάλυση της Βάσης Δεδομένων Προσφορών της GlobalData. 

Ο όγκος των συμφωνιών συγχωνεύσεων - εξαγορών και χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών μειώθηκε κατά 5,7% και 28,4% αντίστοιχα τον Ιανουάριο-Μάιο 2024, ενώ ο όγκος συναλλαγών ιδιωτικών κεφαλαίων βελτιώθηκε κατά 9,1% σε ετήσια βάση. 

Ο όγκος συναλλαγών στη Βόρεια Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και τις περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής σημείωσε πτώση 32,3%, 8,2%, 25% και 40%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση, κατά την περίοδο αναφοράς. Μόνη εξαίρεση ήταν η Ευρώπη, η οποία κατέγραψε ετήσια αύξηση 13,4%.

Οι βασικές παγκόσμιες αγορές - οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Αυστραλία - κατέγραψαν επίσης πτώση στον όγκο των συναλλαγών (μείωση κατά 30,4%, 52,2% και 15,4%, αντίστοιχα). Από την άλλη πλευρά, ορισμένες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Γερμανία παρουσίασαν κάποια βελτίωση στη δραστηριότητα των συμφωνιών. 

«Παρά τη συνολική μείωση της δραστηριότητας των συμφωνιών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, η βελτίωση σε αγορές όπως η Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Γερμανία καταδεικνύουν την προσαρμοστικότητα και τις δυνατότητες του κλάδου για στρατηγικές επενδύσεις», επισήμανε ο αναλυτής της Global Data, Aurojyoti Bose. Οι επενδυτές θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτές τις αναδυόμενες ευκαιρίες για να περιηγηθούν στο τοπίο και να οδηγήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη, πρόσθεσε.

διαβάστε ακόμα

Rhodes Co-Lab | Εκδήλωση για την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία
Υποδομές ώρα μηδέν στον ελληνικό τουρισμό
Εκδήλωση στη Ρόδο: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Διεύθυνση Παρακολούθησης Φέρουσας Ικανότητας - Γραφεία Κλιματικής Ουδετερότητας
ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ | Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"
Τουρισμός: Το value for money προτεραιότητα των Αμερικανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι
Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία
Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Trinity στο Λονδίνο – Αναζήτηση ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | «Μπορεί ο χορός σήμερα να συνδέσει τους ανθρώπους;» | Τζένη Αργυρίου ΜΙΝΤΑΤΙ | Πειραιώς 260, 3 & 4 Ιουλίου, 21.00