Πράσινο φως για την επένδυση στην Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου - ο επενδυτής πρέπει να βρει με ίδια μέσα πόσιμο νερό (!)

10-07-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Δήμος Κασσάνδρας γνωμοδότησε θετικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου Ακτής και Κάμπινγκ Ποσειδίου) και δεν έχει καμία αντίρρηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της αξιοποίησης του ακινήτου.

Η αξιοποιούμενη έκταση του ακινήτου ανέρχεται σε 129 στρέμματα. Η δομήσιμη επιφάνεια ανέρχεται σε περίπου 25.800 τ.μ. και με δεδομένο την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων απαιτούνται κατά ελάχιστο 50 τ.μ. ανά κλίνη με μέγιστη χωρητικότητα 516 κλίνες.

Ωστόσο, παράλληλα με τη θετική γνωμοδότηση ο Δήμος θέτει και μία σειρά προϋποθέσεων οι οποίες έχουν ως εξής:

-Ο επενδυτής θα πρέπει να υλοποιήσει ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων εφαρμόζοντας πρόγραμμα για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασιών και των οργανικών στερεών αποβλήτων.

- Υπάρχει παντελής αδυναμία εξυπηρέτησης του ακινήτου με πόσιμο νερό ή και νερού άρδευσης από το δημοτικό δίκτυο και ο επενδυτής θα πρέπει να προβεί με ίδια μέσα στην παραγωγή πόσιμου νερού εφαρμόζοντας τεχνικές παραγωγής νερού είτε με τη μέθοδο της αφαλάτωσης ή με άλλες μεθόδους. Για την εξοικονόμηση του νερού άρδευσης θα πρέπει να εφαρμόσει συστήματα υπεδάφιας άρδευσης για μέγιστη εξοικονόμηση υδάτων και ενδημικών φυτών που εντάσσονται στη χλωρίδα της εν λόγω περιοχής και που αντέχουν σε ξηροθερμικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι με οποιαδήποτε συνθήκη ο Δήμος θα διατηρεί το δικαίωμα διαχείρισης της παροχής νερού.

- Για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων η μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων στην περιοχή της Φούρκας μπορεί να παραλαμβάνει τα υγρά απόβλητα με την προϋπόθεση ότι ο επενδυτής θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής του αγωγού μεταφοράς λυμάτων από το ακίνητο στο πλησιέστερο αντλιοστάσιο λυμάτων του οικισμού Ποσειδίου..

- Να εξαιρεθεί από το ΕΣΧΑΔΑ έκταση 450 τ.μ. που καταλαμβάνει το αντλιοστάσιο λυμάτων του οικισμού Αιγαιοπελαγίτικα το οποίο εφάπτεται με την οδό Καλάνδρας – Αιγαιοπελαγίτικα.

- Να εξαιρεθεί έκταση 8,5 στρεμμάτων που είναι η πραγματική επιφάνεια που καταλαμβάνει η οδός Καλάνδρα – Αιγαιοπελαγίτικα και που διέρχεται μέσα από το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ και όχι 6,5 στρέμματα που μνημονεύονται στο ΕΣΧΑΔΑ.

- Επίσης θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της προυπάρχουσας δημοτικής οδού η οποία διερχόταν της εκτάσεως προς αξιοποίηση χωρίς να αποτελεί εμπόδιο στο επενδυτικό πρόγραμμα και να διασφαλιστεί κάθε έννομο δικαίωμα του Δήμου επ’ αυτής.

 


 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Ελλάδα προβάλλεται ως προορισμός τουρισμού περιπέτειας στη βρετανική αγορά
Πρόγραμμα ‘‘FutureShapers Greece’’ | Εκπαίδευση 1.000 επιχειρηματιών και επαγγελματιών στη βιώσιμη ανάπτυξη
Ε.Ξ.Μαγνησίας - ΕΟΤ | Ομάδα εργασίας για την προώθηση των πτήσεων και την τουριστική προβολή της Μαγνησίας
Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών
Ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα από Λιβανέζους επενδυτές
Marketing Greece | Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων
Μειώνεται ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού
Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση  και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό
Aegean Airlines: Νέα εποχική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σύρος το καλοκαίρι του 2025