Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου

07-10-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για τη λειτουργία, εκσυγχρονισμό και επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου, με όρους και προϋποθέσεις. Φορέας του έργου είναι ο δήμος Μετσόβου και η μισθώτρια εταιρεία MY ADVENTURE O.E.

Σημειώνεται ότι το χιονοδρομικό κέντρου Ανηλίου, αναπτύσσεται σε έκταση 1358427.20 τ.μ., η οποία βρίσκεται στο όρος Ψήλωμα σε υψόμετρο 1650 με 1850 μέτρων, εντός του διαχειριζόμενου δημοτικού δάσους του Ανήλιου στο Μέτσοβο, εν μέρει εντός περιοχής δικτύου Natura 2000, στη θέση Γκιουζέλ Τεπέ.

Η εκτιμώμενη επιφάνεια επέμβασης των νέων έργων ανέρχεται σε 20.599 τ.μ.Στο υπόλοιπο τμήμα του οριοθετημένου χώρου, θα ασκείται η αθλητική δραστηριότητα χωρίς να γίνει κάποια ιδιαίτερη επέμβαση, πέραν της περιστασιακής διάστρωσης του χιονιού κατά την περίοδο λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.

Μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο χιονοδρομικό κέντρο αφορούν στην εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου εναέριου αναβατήρα, με εξαθέσιες αποσυμπλεκόμενες καρέκλες, η εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου συρόμενου μονοθέσιου αναβατήρα, με όργανα έλξης selfservice, ο οποίος θα εγκατασταθεί σε νέα θέση ώστε να δημιουργηθούν καινούργιες πίστες χιονοδρομίας και εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου αναβατήρα με μορφή ταινιόδρομου που θα εξυπηρετεί χιονοδρόμους, παιδιά και τουρίστες καθώς θα μπορεί να εξυπηρετεί και ειδική πίστα για έλκηθρα κ.α.

 

διαβάστε ακόμα

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos συμμετείχε στην Εβδομάδα για το Κλίμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας "Τα Δώρα της Γης"
Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Εύβοια και Σύμη
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου
Ανάδειξη και επανάχρηση του Αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα Ξυλοκάστρου
Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι στον Βόλο
Ο δήμος Αιγιαλείας στη Γενική Συνέλευση Iter Vitis στη Μολδαβία
Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους στο Ελατοχώρι Πιερίας
Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη