Τουρισμός | Η Uber φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της Expedia

20-10-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Uber φέρεται να διερευνά την εξαγορά της Expedia. Το πρώτο σχετικό δημοσίευμα ήρθε από τους Financial Times και ακολούθησε το CNBC. Και τα δύο μέσα ενημέρωσης, πάντως, έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν υπάρχει επίσημη προσέγγιση και ότι το ενδιαφέρον της Uber κρίνεται ότι βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο». Εκπρόσωπος του Ομίλου Expedia, εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε φήμες και εικασίες».

Το μόνο βέβαιο είναι ό,τι και αν συμβαίνει το γνωρίζει καλά ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου από το 2005 έως το 2017 και εξακολουθεί να είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Expedia. Επομένως, οι μυημένοι αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο εξαγοράς θα προχωρήσει σε φιλικό κλίμα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εξαγορά αποτελεί μέρος σχεδίου ανάπτυξης για επέκταση της Uber σε νέες αγορές και τη μετεξέλιξή της σε Super app. Ο κ.Khosrowshahi είπε, πολύ πριν από τη δημοσίευση των πληροφοριών, στους FT: «Οπουδήποτε θέλετε να πάτε στην πόλη σας και ο,τιδήποτε θέλετε να αγοράσετε, θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να το κάνετε». 

H Uber έχει επεκταθεί από τις αρχικές της δραστηριότητες στις κρατήσεις σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών, στην παράδοση φαγητού, σε εταιρικά logistic και στη διαφήμιση. Ήδη αναπτύσσονται πλατφόρμες πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάστηκαν από κινεζικούς τεχνολογικούς ομίλους όπως WeChat και, προφανώς, η διοίκησή της εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ανάπτυξης.

Η Expedia δίνει τη δυνατότητα για κρατήσεις πτήσεων, καταλυμάτων, αυτοκινήτων και δραστηριοτήτων μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, ενώ κατέχει τις ταξιδιωτικές πλατφόρμες Hotels.com, Vrbo (για βραχυχρόνιες μισθώσεις) και Orbitz. 

Η Truist Securities ανέφερε ότι η Uber επικοινώνησε με συμβούλους τους τελευταίους μήνες σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Expedia.

Επειδή, βεβαίως, τέτοιου είδους πληροφορίες έχουν και χρηματιστηριακές επιπτώσεις στις μετοχές των εμπλεκόμενων εταιρειών, όλες οι πλευρές προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και είναι πιθανό να μην προκύψει συμφωνία. Ως εκ τούτου, προσοχή στους επενδυτές των χρηματιστηρίων.

Η κεφαλαιοποίηση (τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία), πάντως, της Uber ανέρχεται σε περίπου 168 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Expedia αποτιμάται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

διαβάστε ακόμα

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ξενοδοχείου KYKNOS HOTEL στα Μάλια Κρήτης
Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Κω και Λιτόχωρο
Τουρισμός | Η Uber φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της Expedia
Αναγκαίο ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης του βιώσιμου τουρισμού
550 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο του Best Travel στο Grecotel Riviera Olympia Resort
Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας
Συνεδριακός τουρισμός στην Πιερία | Συνεργασία ΠΟΤΑΠ με το Thessaloniki Convention Bureau
Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: Iστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις στη Ρόδο
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα Επισκεφθείτε την Οροσειρά της Ροδόπης
Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας έγινε ξενοδόχος - οι ξενοδοχειακές μπίζνες από παίκτες και ομάδες