Πάνω από το 50% του συνόλου των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για το 2023 αφορούν διακοπές all-inclusive, επισημαίνει ο επικεφαλής Διαχείρισης Προϊόντος Ήλιου & Παραλίας της TUI, Steffen Boehnke.
Mάλιστα, στους κλασικούς προορισμούς του καλοκαιριού, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, το ποσοστό των all in είναι ακόμη υψηλότερο.
Όπως επισημαίνει ο κ. Boehnke, οι μαγικές λέξεις που αποτελούν το σημαντικότερο ζητούμενο των σύγχρονων ταξιδιωτών, που δεν είναι άλλες από την ασφάλεια προϋπολογισμού και τον έλεγχο του πλήρους κόστους των διακοπών, οδήγησαν την TUI να διευρύνει περαιτέρω την προσφορά της το καλοκαίρι του 2023 σε all inclusive, σε συνολικά 6.000 ξενοδοχεία.
Το κόνσεπτ του all inclusive στον τουρισμό προκαλεί σύγχυση, ανέφερε ο κ. Boehnke. Οι καταναλωτές ερμηνεύουν την συμπερίληψη όλων των χρεώσεων σε ένα τέτοιο πακέτο ως μια επιλογή να αγοράσουν εκ των προτέρων υπηρεσίες τις οποίες συχνά δεν γνωρίζουν εάν θα χρησιμοποιήσουν. Από την άλλη, στις πτήσεις, τα φαγητά και ποτά, καθώς και οι αποσκευές θεωρούνται επιπλέον υπηρεσίες και η βιομηχανία επιμένει ότι αυτό γίνεται προκειμένου οι πελάτες να μην χρειάζεται να πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν χρειάζονται.
Ο διευθυντής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, τονίζει σε δηλώσεις του στο FAZ ότι οι τιμές για το καλοκαίρι του 2023 έχουν αυξηθεί, ωστόσο οι αυξήσεις αυτές είναι μικρότερες του πληθωρισμού, ενώ δεν υπάρχουν οριζόντιες χρεώσεις, όπως είπε. Ελαφρώς μεγαλύτερες αυξήσεις από το μέσο όρο παρατηρούνται στην Τουρκία και την Τυνησία, ενώ οι αυξήσεις σε Ελλάδα και Ισπανία κυμαίνονται στο μέσο όρο, ανάλογα με το ξενοδοχείο. Η εικόνα αλλαγής τιμών είναι πιο ετερογενής απο ποτέ, τόνισε ο κ. Baumert.