EasyJet holidays | Μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

29-03-23 | TOUR OPERATORS

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία παρουσίασε η EasyJet holidays.

Ο ταξιδιωτικός βραχίονας του ομίλου easyjet ανακοίνωσε ότι θα συνεργασθεί με το ξενοδοχείο Bahia Principe Sunlight Costa Adeje στην Τενερίφη, που είναι από τα δημοφιλή της πελατείας του, όπου μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Winnow θα παρακολουθείται η κατανάλωση τροφίμων και η σπατάλη, που γίνεται.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη δημιουργία του Προγράμματος Αειφόρου Τουρισμού EasyJet holidays. Δημιουργήθηκε για να εξοπλίσει τους σπουδαστές με τις δεξιότητες που απαιτούνται και να προσφέρει λύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη βιώσιμων ταξιδιών, με έμφαση στη Μαγιόρκα και την Τενερίφη. 

Έρευνες και αναφορές των φοιτητών διαπίστωσαν ότι η σπατάλη τροφίμων είναι μια πρόκληση βιωσιμότητας, καθώς το 18% των απορριμμάτων τροφίμων στην Τενερίφη δημιουργείται μόνο από τον τομέα της φιλοξενίας. 

Η τεχνολογία Winnow επιλέχθηκε ως λύση για τους ξενοδόχους του τουρ οπερέιτορ που δεν έχουν λάβει μέτρα για την πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων ή την ακριβή καταμέτρηση των απορριμμάτων τροφίμων που δημιουργούνται.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο είδος τεχνολογίας που υπάρχει σε ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, η τεχνολογία AI της Winnow μαθαίνει να «βλέπει» το φαγητό όταν σπαταλάται.

Χρησιμοποιώντας ένα συνδεδεμένο τερματικό με κάμερα κίνησης, τα δεδομένα συλλέγονται γρήγορα και αποθηκεύονται στο cloud. Στη συνέχεια, οι ομάδες λαμβάνουν αναφορές που εντοπίζουν με ακρίβεια τα απόβλητα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν λειτουργικές βελτιώσεις. 

Συνήθως, οι κουζίνες που χρησιμοποιούν Winnow βλέπουν τη σπατάλη τροφίμων να μειώνεται στο μισό μέσα σε 12-18 μήνες μειώνοντας το κόστος αγοράς τροφίμων κατά 2%-8%.

Ο διευθυντής πελατών και λειτουργιών της EasyJet holidays, Matt Callaghan εξέφρασε την ικανοποίηση της εταιρείας γι αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων σε ένα από τα μεγαλύτερα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επενδύοντας σε λύσεις τεχνητής νοημοσύνης σε ξενοδοχεία, αποφέροντας μείωση της σπατάλης τροφίμων τους στο μισό. 

«Είμαστε ο πρώτος τουρ οπερέιτορ που υποστηρίζει συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην παρακολούθηση των απορριμμάτων τροφίμων και προσφέρουμε μια πραγματική λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η βιομηχανία μας... Η λαμπρή έρευνα και οι συστάσεις που λάβαμε από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης οδήγησαν σε αυτό το πρόγραμμα, επομένως είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε το πρόγραμμα βιώσιμου τουρισμού της EasyJet holidays για να εξετάσουμε την αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγάλες προκλήσεις του αειφόρου τουρισμού. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει μια συνεργασία μεταξύ μιας επιχείρησης διακοπών τριών ετών, ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος 800 ετών και μιας επαναστατικής τεχνολογίας».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Winnow, Marc Zornes, πρόσθεσε: «Η σπατάλη τροφίμων συμβάλλει μαζικά στις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και ο τομέας της φιλοξενίας πρέπει να αναλάβει δράση. Ταυτόχρονα με τον πληθωρισμό, που οδηγεί τις τιμές των τροφίμων σε επίπεδα ρεκόρ, υπάρχει μια ισχυρή επιχειρηματική ευκαιρία για ξενοδοχεία και θέρετρα να αντιμετωπίσουν την σπατάλη τροφίμων Η Winnow είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την EasyJet holidays για να κλιμακώσουν μαζί τις δράσεις για τον περιορισμό αυτού του αρνητικού αντίκτυπου".

διαβάστε ακόμα

Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ
"Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Άνοιξε σήμερα 29 Ιουνίου τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante
Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα
H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών
Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες
ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό
Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως
Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας
Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό