Τουρισμός | TUI: Στα 25 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις πυρκαγιές στη Ρόδο - Έμπελ: κατηγορίες κατά των ΜΜΕ

09-08-23 | TOUR OPERATORS

Σε 25 εκατ. ευρώ υπολογίζει η TUI τη ζημιά που υπέστη από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στη Ρόδο, καθώς περίπου 8.000 πελάτες της στα νότια του νησιού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους.

Η TUI, όπως τονίζεται στον απολογισμό του τρίτου οικονομικού τριμήνου ( Απρίλιο έως Ιούνιο του 2023), φρόντισε πλήρως τους πελάτες της τόσο σε ό,τι χρειάστηκαν επί τόπου όσο και με πρόσθετες πτήσεις επιστροφής.

Ο τουρ οπερέιτορ υπογραμμίζει ότι το πακέτο διακοπών που κλείνει ο πελάτης με τον ταξιδιωτικό πράκτορα προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σε εξαιρετικές καταστάσεις. Αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Ρόδο εξαιτίας της πυρκαγιάς.

"Τα μέτρα που ελήφθησαν στη Ρόδο έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα για ολόκληρο το (οικονομικό) έτος. Θα υπάρξουν κόστη για ακυρώσεις και απώλεια επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αποζημίωση πελατών και πτήσεις επαναπατρισμού - ο Όμιλος αναμένει ότι αυτά θα είναι περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ", τονίζεται στην απολογιστική έκθεση του γ ΄τριμήνου, προσθέτοντας:

"Ο προορισμός Ρόδος αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του καλοκαιρινού προγράμματος του Ομίλου TUI. Το 80% των επισκεπτών της TUI περνούν τις διακοπές τους στο βόρειο τμήμα του νησιού, που δεν επηρεάστηκε σε καμία στιγμή από τις πυρκαγιές. Με την ανάπτυξη μιας ευρύτερης καιγια  όλο το χρόνο γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών ήδη σε εξέλιξη, η TUI θα μειώσει τον αντίκτυπο παρόμοιων εκδηλώσεων σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον".

Κατηγορίες κατά των ΜΜΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριμήνου, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι «υπερέβαλαν» τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Ρόδο.

Ο κ.Έμπελ είπε: «Υπήρχε μια τεράστια ασυμφωνία μεταξύ αυτού που κυκλοφορούσε στα μέσα ενημέρωσης και αυτού που συνέβαινε στη Ρόδο. Το κλίμα δεν ήταν όπως περιγράφονταν. Ήμουν εκεί. Πήγα εκεί την πρώτη μέρα και δεν είδα σχεδόν καμία περιοχή να έχει επηρεαστεί.»

 «Τα μέσα ενημέρωσης πολύ συχνά υπερβάλουν και αυτό δεν βοηθά. Στην Ελλάδα, υπήρξαν λιγότερες πυρκαγιές από ό,τι στο παρελθόν, αλλά έπληξαν τις τουριστικές περιοχές», τόνισε.

«Σε κάποιους πελάτες προσφέρθηκαν σπίτια από κατοίκους της Ρόδου και έμειναν εκεί. Θα προσθέσουμε στην εφαρμογή μας μια επιπλέον δυνατότητα να γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι πελάτες, εάν συμφωνούν και οι ίδιοι."

Ο κ.Έμπελ ανέφερε ακόμη ότι η TUI επέτρεψε στους πελάτες της να ακυρώσουν κρατήσεις στη Ρόδο και να προχωρήσουν σε νέα κράτηση. Επίσης έδωσε επιστροφές χρημάτων και δωρεάν εκ νέου κράτηση.

Μεταφέραμε 8.000 πελάτες σε νέα ξενοδοχεία ή τους φέραμε στο σπίτι του- ακόμη και πελάτες που δεν ήταν δικοί μας, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το 90% της Ρόδου δεν επηρεάστηκε από τι πυρκαγιές.

Τουρισμός | Επέστρεψε στα κέρδη η TUI- Στα επίπεδα του 2019 οι επιδόσεις, +7% οι τιμές

διαβάστε ακόμα

Καλλιόπη Βέττα | Μονόδρομος η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης
O Δήμος Χερσονήσου τίμησε 7 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Να αναγνωριστεί η θέση του τουρισμού στην κοινωνία, την οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Η ξενοδοχία - και ειδικά η μικρομεσαία- κρατά ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 11 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο
Βραχυχρόνια μίσθωση | 1 εκατ. κλίνες τον Ιούλιο - η πληρότητα ανά μήνα
Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 
Ελληνικός τουρισμός | 1,4 εκατ. περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια το 8μηνο
Οδικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας το 8μηνο - τα στοιχεία ανά σταθμό και εθνικότητα
Ε. Ξ. Μαγνησίας: "Όπλο" συνεργασίας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024