Βρετανικός τουρισμός | Ακυρώσεις πτήσεων στη Σκιάθο λόγω της σφοδρής καταιγίδας

06-09-23 | TOUR OPERATORS

Η σφοδρή καταιγίδα, που έπληξε (και) τη Σκιάθο, οδήγησε σε ακυρώσεις πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όπως γνωστοποίησε η Jet2, ακυρώθηκαν πτήσεις την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα πτήση από Στάνστεντ αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Jet2 στις 4 το πρωί σήμερα (Τετάρτη) τονίζει ότι λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας η εταιρεία έλαβε τη "δύσκολη απόφαση" να ακυρώσει πτήσεις και σήμερα.

«Γνωρίζουμε ότι αυτά δεν είναι τα νέα που θα θέλατε να ακούσετε, ωστόσο, η ασφάλεια και η ευημερία όλων των πελατών και του πληρώματος μας είναι πρωταρχικής σημασίας», υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Έξι πτήσεις επιστροφής, εξάλλου, από τη Σκιάθο στο Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώθηκαν σήμερα (Τετάρτη), σύμφωνα με το αεροδρόμιο του νησιού.

Ειδοποίηση στον ιστότοπο του αεροδρομίου προειδοποιεί για διακυμάνσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων λόγω «έκτακτων καιρικών φαινομένων».

Συνιστάται στους παραθεριστές να επικοινωνούν με την αεροπορική ή την ταξιδιωτική τους εταιρεία για τυχόν αλλαγές στις προγραμματισμένες πτήσεις.   

Οι Βρετανοί τουρίστες στη Σκιάθο κλήθηκαν να μείνουν στα ξενοδοχεία τους καθώς η σφοδρή καταιγίδα σάρωσε την περιοχή, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους, καταιγίδα και κεραυνούς. 

Ισχυρά ρεύματα στο νησί παρέσυραν φυτά και οχήματα καθώς τα νερά από τις πλημμύρες έτρεχαν στους δρόμους.

Το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση καθώς τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες σε περιοχές της χώρας.

Σε επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα, το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) αναφέρει ότι οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που φέρνουν και πλημμύρες, επηρεάζουν ορισμένες περιοχές. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα, τονίζεται..

Η FCDO προειδοποίησε επίσης για άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένονται στη νότια Ιταλία, ιδιαίτερα στην Καλαβρία και τη Σικελία.

διαβάστε ακόμα

Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"
Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη
O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη
Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"
4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"
ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των παραλιών σε όλη τη χώρα
Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος
Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο