Ο όμιλος FTI αναζητά επενδυτές

25-09-23 | TOUR OPERATORS

Ο γερμανικός και τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, FTI βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών προκειμένου να διασφαλίσει την εισροή νέων κεφαλαίων που θα διατεθούν για την ψηφιακή μετάβασή του.

Στόχος της εταιρίας είναι ακόμη η περαίωση των υποχρεώσεών της που αφορούν την ενίσχυση που δέχθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με την εταιρία, ήδη διεξάγονται οι πρώτες συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ο βασικός μέτοχος του FTI είναι η Αιγυπτιακή οικογένεια  Sawiris, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο όμιλος δέχθηκε κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την εταιρία, το συνολικό ποσό σιωπηρής συμμετοχής από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας (WSF) ανέρχεται σε 242,1 εκατ. ευρώ.

Ένα πρώτο δάνειο μειωμένης εξασφάλισης ανέρχεται σε 235 εκατ. ευρώ και ένα δεύτερο σε 118 εκατ. ευρώ. Μέχρι τον Απρίλιο του 2022, ωστόσο, μόνο 99,3 εκατ. ευρώ είχαν αξιοποιηθεί από το τελευταίο και ο όμιλος φέρεται να μην εισέπραξε το υπόλοιπο ποσό των 18,7 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν αποπληρωθεί 40,4 εκατ. ευρώ ως αποπληρωμή για το πρώτο δάνειο μειωμένης εξασφάλισης.

Τον περασμένο Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό ότι ο DER Touristik ενδιαφερόταν για συγχώνευση με τον FTI, ωστόσο το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων δεν έγινε γνωστό.

Όσον αφορά τη χειμερινή σεζόν, η τρέχουσα πορεία στις κρατήσεις χαρακτηρίζεται από τον FTI ως καλή, με τον τουρ οπερέιτορ να αναφέρει ότι επωφελείται από τη θετική πορεία της Γερμανικής αγοράς.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου, ο όμιλος αναμένει θετικό αποτέλεσμα πωλήσεων οι οποίες, όπως εκτιμά, θα διαμορφωθούν σε 4,1 δισ. ευρώ. Οι κρατήσεις για το χειμώνα του 2024/24 προς το παρόν παρουσιάζουν αύξηση 26% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, παρά την αύξηση τιμών.

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο