Τουρισμός | Υπάρχουν υποψήφιοι επενδυτές για να διασωθεί ο Attika Reisen

11-12-23 | TOUR OPERATORS

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι ο σπεσιαλίστας για την Ελλάδα και την Κύπρο στη γερμανική αγορά Attika Reisen κηρύχθηκε σε πτώχευση, σύμφωνα με τον διαχειριστή αφερεγγυότητας Philip Heinke, καταγράφονται μερικές πρώτες θετικές εξελίξεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Heinke, οι πληρωμές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι είναι εξασφαλισμένες μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2024. Μέχρι τότε επιδιώκεται να υπάρξει σαφήνεια για το εάν και με ποιο τρόπο μπορεί να υπάρξει συνέχεια για τον τουρ οπερέιτορ. Ο κ. Heinke σημείωσε ότι αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές έχουν ήδη προσεγγίσει και έχουν τεκμηριωμένο ενδιαφέρον για τον τουρ οπερείτορ.

Οι περίπου 30 εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν τις πρώτες πληρωμές μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Ο Attika Reisen ήταν σε θέση να καλύψει τους μισθούς του Οκτωβρίου, όμως το Νοέμβριο υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας λόγω έλλειψης ρευστότητας. Εφόσον δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κρατήσεις το Νοέμβριο λόγω έλλειψης πιστοποιητικών, η λειτουργία του είχε μπει στον πάγο πριν την αίτηση πτώχευσης. 

Ο κ. Heinke επισημαίνει ότι τα ακριβή αίτια για την πτώχευση συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης και μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι δεν οφείλεται στη λειτουργία του τουρ οπερέιτορ αλλά σε εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι οδήγησαν σε σημαντική μείωση της ρευστότητάς του.  

Προτεραιότητα πια αποτελεί η ανάπτυξη μιας προοπτικής για το μέλλον, τόνισε, και πρόσθεσε ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, αυτό μπορεί να είναι εφικτό μόνο εάν βρεθεί νέος επενδυτής προετοιμασμένος να αναλάβει το brand και, εάν κριθεί αναγκαίο, και τους εργαζομένους. 

Διαβάστε επίσης

Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο