Πτώχευση FTI: Φόβοι των τουρ οπερέιτορ για αμαύρωση της φήμης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

14-06-24 | TOUR OPERATORS

To 50% των εκπροσώπων των τουρ οπερέιτορ αναφέρουν ότι η εταιρία τους επωφελήθηκε από την ανακατανομή της τουριστικής πίτας μετά την κατάρρευση του FTI, ωστόσο τα δύο τρίτα πιστεύουν επίσης ότι η φήμη της βιομηχανίας στους πελάτες έχει αμαυρωθεί. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Γερμανικού Reise vor9 σε 150 εργαζομένους σε Γερμανούς τουρ οπερείτορ.

Το 38% αναφέρει ότι η εταιρία τους επί του παρόντος επιδιώκει μεγαλύτερη χωρητικότητα αεροπορικών θέσεων και ξενοδοχείων που είχαν συμβόλαια με τον FTI, ενώ παράλληλα επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στους πελάτες ως αποτέλεσμα της πτώχευσης του FTI.

Τα δύο τρίτα των εκπροσώπων τουρ οπερέιτορ πιστεύουν ότι μια δυνητική πτώχευση και δεύτερου μεγάλου τουρ οπερέιτορ εντός της προσεχούς πενταετίας θα αυξήσει τις αμφιβολίες των ταξιδιωτών σε σχέση με την οικονομική σταθερότητα των τουρ οπερείτορ ενώ αντίστοιχο ποσοστό εκτιμά ότι θα αμαυρωθεί η φήμη της βιομηχανίας συνολικά.

Το ένα τέταρτο πιστεύει ότι η κατάρρευση του FTI θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην εταιρία τους, ωστόσο κάνουν λόγο για μια πιο έμμεση επίπτωση, καθώς περιμένουν ότι οι πληρωμές στο Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF), το οποίο κατά γενική ομολογία κάνει καλή διαχείριση, είναι πιθανό να αυξηθούν.

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου
Λουκέτο για 48 ώρες σε beach bar στην Κυπαρισσία - αποδείξεις από ταμειακές φάντασμα
Tower Bridge | 130 χρόνια κλείνει η διάσημη γέφυρα του Λονδίνου
24ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου
Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"
Δήμος Ωρωπού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Αναβάθμιση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι
Φεστιβάλ από τον Κίσσαβο ως το κύμα στα παράλια της Λάρισας
Θερινές αλλαγές στις ημέρες και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε προορισμούς
Δήμος Άνδρου: 4 παραλίες για ένταξη στο πρόγραμμα προσβασιμότητας