Βρετανικός τουρισμός | Αυτή είναι η χωρητικότητα θέσεων των τουρ οπερέιτορ για το 2025

08-10-24 | TOUR OPERATORS

Στα 5,85 εκατομμύρια επιβάτες διατηρεί τη χωρητικότητά της η TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπως αποκαλύφτηκε στον τελευταίο γύρο ανανεώσεων αδειών της Atol, την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, η TUI παραμένει στη δεύτερη θέση με την υψηλότερη χωρητικότητα θέσεων μεταξύ των διοργανωτών αεροπορικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα Atol (Αδειοδότηση Οργανωτών Αεροπορικών Ταξιδίων) παρέχει οικονομική προστασία στις κρατήσεις οργανωμένων ταξιδιών με πτήση. Η άδεια αυτή είναι ξεχωριστή από την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ο Neil Swanson, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Tui UK & Ireland, δήλωσε σε μια διαδικτυακή εκπομπή του Travel Weekly : «Θα είμαστε σε γενικές γραμμές σταθεροί χρόνο με το χρόνο. Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και θα πρέπει να δούμε τι μπορεί να αντέξει η αγορά. Εάν χρειασθεί, θα προσθέσουμε επιπλέον θέσεις. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό επίπεδο αυτή τη στιγμή, για το πού βρίσκεται η αγορά, για να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος».

Πρώτος τουρ οπερέιτορ με την υψηλότερη χωρητικότητα θέσεων είναι η Jet2holidays, η οποία επέκτεινε την άδεια Atol πέρα ​​από το όριο των επτά εκατομμυρίων, μετά τον τελευταίο γύρο ανανεώσεων αδειών από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η εταιρεία πακέτων διακοπών του ομίλου  Jet2.com παραμένει ο μεγαλύτερος κάτοχος άδειας Atol, αυξάνοντας τις θέσεις από 6,7 εκατομμύρια επιβάτες τον Μάρτιο.

Η easyJet holidays έχει μετακινηθεί από την πέμπτη στην τέταρτη θέση στη λίστα, με κάτι περισσότερο από τρία εκατομμύρια θέσεις, από 2,2 εκατομμύρια τον Μάρτιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet holidays, Garry Wilson, δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε για πρόσθετη χωρητικότητα το 2025.

«Εμείς [οι Διακοπές του ομίλου EasyJet] αντιπροσωπεύουμε μόνο το 7% της χωρητικότητας της αεροπορικής εταιρείας [easyJet.com], επομένως η ικανότητα ανάπτυξης είναι αρκετά μεγάλη. Δεν έχει νόημα να κυνηγάμε αριθμούς, πρέπει να ό,τι κάνουμε να είναι βιώσιμο, αλλά σίγουρα θα αναπτυχθούμε», είπε 

Η Loveholidays, που θα ανανεώσει την άδεια την Άνοιξη, παραμένει στην τρίτη θέση με λίγο περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το On the Beach μετακινείται από την έκτη στην πέμπτη θέση (2,1 εκατομμύρια). Επίσης ανανεώνει την άδειά του την άνοιξη. Ξεπέρασε την Booking.com η οποία μείωσε στο μισό τη χωρητικότητα από 2,3 εκατομμύρια τον Μάρτιο σε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια.

Η British Airways Holidays βρίσκεται στην έβδομη θέση (σχεδόν 1,2 εκατ.), ακολουθούμενη από τις BravoNext, Marella Cruises και Expedia.

Η Virgin Holidays βρίσκεται στην 11η θέση, με λίγο περισσότερους από 300.000, με το Southall Travel στην 13η και το Carnival στην 14η.

Ο Thomas Cook είναι 15ος με λίγο περισσότερες από 215.000 θέσεις, μπροστά από τους Trailfinders (203.617), Hays Tour Operating (160.391) και Travel Counselors (151.199).

Η Travel Republic είναι η 19η, με την Emirates Holidays στην 20η.

Η ανανέωση της άδειας τον Οκτώβριο ισχύει για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025. Η ανανέωση την άνοιξη, που θα ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου 2025, θα ισχύει για την περίοδο από 1η Απριλίου 2025 έως 30 Μαρτίου 2026.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη άνοιξε τις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου της ΑΒΤΑ στο Costa Navarino
AEGEAN | 12,5 εκατ. επιβάτες στο 9μηνο- 5,3 εκατ. το γ' τρίμηνο, +3% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι
Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων | Μέση Ανατολή και τέλος κρουαζιέρας στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Αθήνας την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Βρετανικός τουρισμός | Αυτή είναι η χωρητικότητα θέσεων των τουρ οπερέιτορ για το 2025
Athens Film Office | Συναντήσεις με παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο
Ξενοδοχεία- καταλύματα: 203 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα από το τέλος κλιματικής κρίσης το 2025 | Το σχέδιο Προϋπολογισμού
Τουρισμός | CBRE: Επιβραδύνεται η ζήτηση για τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη
Ρώμη | Όριο στους επισκέπτες της Φοντάνα ντι Τρέβι - σε καλάθι τα κέρματα
Ξενοδοχεία | Φτηνότερες έως και 52% οι τιμές για κρατήσεις μέσω smartphone στις πλατφόρμες!