H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μια νέα ελληνική Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ): το "Αρνάκι Λήμνου".
Το κρέας του, όπως αναφέρεται, χαρακτηρίζεται από τρυφερή, χυμώδη και απαλή υφή, ενώ έχει ιδιαίτερη, χαρακτηριστική και ευχάριστη γεύση και οσμή. Παράγεται από αρνιά που γεννιούνται στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οφείλονται στην παραδοσιακή μέθοδο εκτροφής των αρνιών και των προβάτων και στη διατροφή τους, η οποία συνίσταται κυρίως στην πλούσια χλωρίδα των βοσκοτόπων των νησιών.
Το «Αρνάκι Λήμνου», σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι ένα ευρέως διαδεδομένο προϊόν, το οποίο παράγεται αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια στα δύο νησιά. Τόσο οι ιδιαίτεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες όσο και οι ανθρώπινες πρακτικές, οι οποίες επικρατούσαν και συνεχίζουν να επικρατούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, συμβάλλουν στην παραγωγή ενός προϊόντος με περιζήτητα χαρακτηριστικά. Η εν λόγω ονομασία προέλευσης έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των 1.594 γεωργικών προϊόντων που ήδη προστατεύονται. Ο κατάλογος όλων των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων είναι προσβάσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.