Γιατί τα τουριστικά γραφεία θα είναι σημαντικότερα από ποτέ στην εποχή μετά COVID – "Χρονιά ανάκαμψης, και όχι πανηγυρισμών το 2023"

16-02-23 | ΦΟΡΕΙΣ

Tα τουριστικά γραφεία και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι θα διαδραματίσουν πιο σημαντικό ρόλο από ποτέ στα ταξίδια μετά την πανδημία, λόγω μεγαλύτερης περιπλοκότητας, αυξημένου κόστους και οικονομικού κινδύνου που επιφυλάσσουν τα ταξίδια.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Ταξιδιωτικής Ένωσης Ειρηνικού – Ασίας, PATA, η οποία βασίζεται σε έρευνα σε 36 από τα μέλη της στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία, πρόκειται να επικρατήσουν επτά βασικές τάσεις οι οποίες θα διαμορφώσουν τα ταξίδια το 2023, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και «το κύρος του τουριστικού πράκτορα».

Εάν οτιδήποτε πάει στραβά στο ταξίδι, που αποτελεί βασική ανησυχία των ταξιδιωτών μετά την πανδημία, ο τουριστικός πράκτορας θα είναι διαθέσιμος για να βοηθήσει στην επίλυση όλων των απαραίτητων ζητημάτων, επισημαίνει η PATA. Tα τουριστικά γραφεία έχουν αναλάβει έναν όλο και πιο περίπλοκο ρόλο, που περιλαμβάνει στοιχεία ψυχολόγου, life coach, θυρωρού, διορθωτή, δημιουργού ονείρων κλπ., αναλαμβάνοντας πολλά διαφορετικά καθήκοντα κατά τη συνεργασία τους με τους πελάτες.

«Τα τουριστικά γραφεία έχουν μεγαλύτερο κύρος από ποτέ και αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να τα στηρίζουμε και να τα εκπαιδεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να κάνουμε την εργασία τους ευκολότερη και πιο κερδοφόρα», υπογραμμίζει η PATA.

Άλλες τάσεις του 2023, που προκύπτουν από τους DMO, τους DMC, τους τουρ οπερέιτορ και τους ξενοδόχους, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: περισσότερη εξερεύνηση, γείωση στην πραγματικότητα, θεραπευτικά ταξίδια, αποδράσεις της μεσαίας τάξης, μακρινότερα ταξίδια και στην άγρια φύση.

Περιμένουμε ότι το 2023 θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάκαμψη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ότι η ζημιά από τα lockdown δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί πλήρως, δήλωσε ο πρόεδρος της PATA στο Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία, Chris Crampton, ο οποίος προειδοποίησε ότι η χρονιά τείνει προς εδραίωση και ανάκαμψη και όχι προς πανηγυρισμούς.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα