Κοινή διακήρυξη για τους τρόπους με τους οποίους ο Ευρωπαϊκός κλάδος της φιλοξενίας θα μπορέσει να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες επί του παρόντος ανέρχονται στο 10%-20% έναντι του εργατικού δυναμικού του 2019, παρουσιάζουν η Ευρωπαϊκή ένωση ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ HOTREC και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Τροφίμων, Γεωργίας και Τουρισμού EFFAT.
Στη διακήρυξη υπογραμμίζεται ότι οι κοινωνικοί εταίροι βασίζονται στους θεσμούς της ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις ώστε να λάβουν στήριξη στην εξεύρεση λύσεων για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις των «κενών» θέσεων εργασίας, ενώ κρίνουν απαραίτητο να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος και συλλογικές διαπραγματεύσεις με σκοπό τη διαπραγμάτευση των συνθηκών εργασίας, την προώθηση της εκπαίδευσης και την παροχή πλαισίου προστασίας της κινητικότητας μεταναστών εργαζομένων από τρίτες χώρες. Σε αυτή την κατεύθυνση, δύο σοβαρές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, πρέπει να είναι ο σεβασμός στην ισορροπία μεταξύ εργασίας-ζωής και οι ελκυστικές αμοιβές.
Οι ειδικότητες που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις είναι οι σερβιτόροι, το προσωπικό κουζίνας, οι εργαζόνοι στην καθαριότητα του ξενοδοχείου και οι ρεσεψιονίστ. Σε επίπεδο δεξιοτήτων, οι ελλείψεις εντοπίζονται στις ξένες γλώσσες, στις διαπροσωπικές δεξιότητες και στην ψηφιακή ή πράσινη αριστεία. Κλειδί για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας είναι το upskilling και το reskilling, σύμφωνα με τις EFFAT και HOTREC.
Αναλυτικότερα, οι λύσεις που αναδεικνύονται στη διακήρυξη, είναι...
O κλάδος της φιλοξενίας αποτελείται από 2 εκατ. επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 90% είναι μικρομεσαίες με κάτω από 10 εργαζόμενους, και 10 εκατ. άνθρωποι απασχολούνται στον κλάδο. Το 30% των εργαζομένων του κλάδου είναι σχετικά ανειδίκευτοι, έναντι 16% της συνολικής οικονομίας. Επιπλέον, το 19% των εργαζομένων είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών έναντι αντίστοιχου ποσοστού 8% στην συνολική οικονομία, που σημαίνει ότι ο κλάδος προσφέρει στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας τη δυνατότητα να αναπτύξουν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία.