ΕΟΤ: Διοργάνωση cooking show στη Ρώμη για προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού

05-05-22 | ΕΟΤ

O EOT ενέκρινε δαπάνη για τη διοργάνωση ίδιας εκδήλωσης γαστρονομικού χαρακτήρα στη Ρώμη από την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας για την προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην Ιταλική Αγορά.

Στο πλαίσιό της, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας θα διοργανώσει στις 9 Μαϊου cooking show, γαστρονομική εκδήλωση, στη σχολή μαγειρικής CHEF GOURMET.

Η βιωματική εμπειρία που θα προσφερθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, θα λειτουργήσει ως διαδραστικό ταξίδι, το οποίο δύναται να επηρεάσει την τουριστική ζήτηση, δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω επισκεψιμότητας στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας, της ψυχαγωγίας και του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, μέσα από μία συλλογική συμμετοχική διαδικασία, όπου τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές συνταγές παίζουν σημαντικό ρόλο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων και Τ.Ο. της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής, επίσημοι φορείς του τουριστικού κλάδου, δημοσιογράφοι, και food & travel bloggers.

 

 

διαβάστε ακόμα

CV Villas | +29% οι κρατήσεις για βίλες στην Ελλάδα το 2025
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
Κυρίαρχο το ελληνικό μέλι στην κυπριακή αγορά
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση
Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων | Ποιοι εκλέχτηκαν για το νέο Δ.Σ.
Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά - 17 Νοεμβρίου