Ο ΕΟΤ ενέκριση την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας στην Πελοπόννησο από τις 15 έως τις 20 Ιουνίου του 2023, με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου Rosemary Anne Barron και της φωτογράφου Karolina Anna Wiercigroch από το περιοδικό «FOOD AND TRAVEL».
Σκοπός του ταξιδίου είναι η δημιουργία θετικών αναφορών, πληροφοριών και επιρροής για τον γαστρονομικό, οινικό, φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Πελοποννήσου. Πραγματοποιείται δε, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάδειξης του γαστρονομικού προϊόντος της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Πελοποννήσου και πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού διακοπών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το δεκασέλιδο αφιέρωμα που θα προκύψει από την εν λόγω δράση θα έχει έκταση τουλάχιστον έξι σελίδων και βάση την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Το υλικό θα είναι διαθέσιμο στις σχετικές ηλεκτρονικές εκδόσεις του περιοδικού (https://foodandtravel.com/ https://foodandtravel.com/travel/gourmet-traveller).
Το εν λόγω περιοδικό και συγκεκριμένα η έκδοση «GOURMET TRAVELLER» ειδικεύεται σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού και οινοτουρισμού. Η έκδοση κυκλοφορεί σε 10 τεύχη ετησίως, έχει κυκλοφορία 40.000 τεύχη και 100.000 αναγνώστες.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία πρόκειται να αναλάβει τις δαπάνες φιλοξενίας και μεταφοράς των δύο φιλοξενούμενων για όλο το διάστημα της παραμονής τους. Τα δε γεύματα έχουν εξασφαλιστεί από επιλεγμένες τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.
Το media value αποτιμάται σε περίπου 34.955 ευρώ.