Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους

21-10-24 | ΕΟΤ

Εκδήλωση προβολής και προώθησης του οινοτουρισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βελιγραδίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας  σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βελιγραδίου με στόχο την παρουσίαση στη σερβική τουριστική αγορά των προϊόντων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού  που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα. 

Προσκεκλημένοι ήταν διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators), δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ, bloggers  και influencers. Το συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Αντώνης Κατεπόδης, Προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ Βελιγραδίου.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας κ Γιώργος Κακούτης πραγματοποίησε παρουσίαση του οινοτουριστικού προϊόντος της χώρας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους στρατηγικούς στόχους του Ε.Ο.Τ. (προώθηση λιγότερο γνωστών προορισμών, επέκταση της περιόδου, ενίσχυση της χειμερινής περιόδου, προώθηση νέων θεματικών εμπειριών), αλλά και τις νέες τάσεις του οινοτουρισμού, το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου και το υλικό προβολής του Ε.Ο.Τ. για τον οινοτουρισμό.

Παρέμβαση έκανε και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κυρία Πολυτίμη Φαρμάκη, ενώ παρουσιάσεις έκαναν και στελέχη των οικείων Περιφερειών. 

Ακολούθησε δοκιμή κρασιών από όλες τις Περιφέρειες, με τους καλεσμένους να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις γεύσεις, τα αρώματα και τις ποικιλίες των κρασιών μας. Η  δράση εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής επικοινωνίας του Ε.Ο.Τ. για προώθηση και την ανάδειξη θεματικών τουριστικών εμπειριών καθ΄όλη της διάρκεια του έτους, σε ηπειρωτικούς και λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

 

διαβάστε ακόμα

Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες