Στη διεθνή έκθεση της Ουτρέχτης βρέθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Σβύνου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκαν εκδηλώσεις Γαστρονομίας σε συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, του Δήμου Κω, του ΕΟΤBENELUX, του Ασκληπειού με την οικονομική στήριξη του ΕΒΕΔ. Οι δράσεις αυτές κέρδισαν τις εντυπώσεις των δημοσιογράφων, των tour operator αλλά και των επισκεπτών.
Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε γεύμα που εδόθη σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων σε Ελληνικό εστιατόριο, στο οποίο μαγείρεψαν οι διακεκριμένοι σεφ του νησιού, Μιχάλης Ποταμούσης και Δημήτρης Κουλλιάς, χρησιμοποιώντας υλικά από την Κω σε μια δημιουργική μοντέρνα εκδοχή. Χαρακτηριστικά στα τραπέζια υπήρχε τοπικό ελαιόλαδο και κρασί. Έγινε σύνδεση των πιάτων με την Ιπποκρατική διατροφή γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων αλλά και ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή του νησιού, στις δράσεις της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στo πλαίσιo της «Γαστρονομικής Περιφέρειας Ευρώπης 2019».
Ο αντιδήμαρχος τουρισμού παρουσίασε μεταξύ άλλων και τις ποδηλατικές διαδρομές γεγονός που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, καθοριστική υπήρξε σε αυτό η συμβολή του ποδηλάτη Δημήτρη Καπατσώρη.
Η δεύτερη εκδήλωση έλαβε χώρα στο χώρο της έκθεσης, στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου ο πρόεδρος του Ασκληπειού κ. Ποταμούσης έφτιαξε αλισφακιά η οποία σερβίροταν στους επισκέπτες με μαριναρισμένες ελιές από την Κω, κρασοτύρι και άλλα προϊόντα ενώ παράλληλα παρέδιδε μαθήματα για τζατζίκι. Η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη δημοσιογραφική κάλυψη και κατάφερε να προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο.