Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Ζακύνθου στο ξενοδοχείο Sofitel στην πόλη Guangzhou της Κίνας.
Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Guangzhou κ. Γρηγόρης Τασσιοπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου κ. Charles Demange, ενώ η υπεύθυνη της διοργάνωσης κυρίσ Μαρία Ζησούλη παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Ζακύνθου.
Πάνω από 40 δημοσιογράφοι από Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και social media παρακολούθησαν την εκδήλωση ενώ τα like στα social media της Κίνας ήταν συνεχώς αυξανόμενα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πολιτιστικος Σύλλογος το Φιόρε του Λεβάντε της Ζακύνθου, που εντυπωσίασε με τις καλαίσθητες φορεσιές και τους εντυπωσιακους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς υπο την ζωντανή παραδοσιακή μουσική των δυο μουσικων που συνοδεύουν την αποστολή.
Οι chefs, Νίκος Δαούτης απο το Chef's Club of Attica Acropolis και Κωσταντίνος Βαρελής από το Chef’s Club Corfu (φωτογραφία) γέμισαν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις το εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Την ελληνική κουζίνα, γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν στην πρώτη μέρα παρουσιασής της στην πόλη Guangzhou της Κίνας πάνω από 250 άτομα. Μεταξύ αυτών πολιτικά πρόσωπα της τοπικής Κυβέρνησης της πόλης και σημαντικοί επιχειρηματιες του Πεκίνου.
Οι ελληνικές βραδιές πολιτισμού και γαστρονομίας θα συνεχιστούν μέχρι τις 13 Απριλίου στην πόλη Guangzhou και στη συνέχεια η αποστολή θα παρουσιάσει αντίστοιχες εκδηλώσεις στις πόλεις Xiamen και Shenzhen.
Η εκδήλωση είναι υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou, του ΕΟΤ και του Δήμου Ζακύνθου ενώ χορηγοί είναι ο Πολιτιστικός σύλλογος το Φιόρε του Λεβάντε, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, το ελαιοτριβείο Αρισταίον και τα οινοποιεία Γράψα, Οινόλπη, Γκούμα και Καλλίνικος.