Κως: Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο Triton με ανανεωμένο εστιατόριο

14-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σχεδόν 11 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,6 ρίχτερ που έπληξε το νησί της Κω στις 21 Ιουλίου του 2017, ένα ακόμα αισιόδοξο μήνυμα έρχεται  να αποδείξει τη δύναμη των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού, με τα εγκαίνια του ιστορικού ξενοδοχείου Triton  και του ανακαινισμένου του εστιατορίου Mistral (πρώην Avanti) που επανέρχονται δυναμικά στον ξενοδοχειακό και γαστρονομικό χάρτη της Κω.

Εμφανώς συγκινημένες οι κυρίες Ειρήνη Σβύνου (επί χρόνια πρόεδρος της Ε.Ξ. Κω) και η κόρη της Κωνσταντίνα Σβύνου (νυν πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ), δήλωσαν στα εγκαίνια:

«Μετά από μερικά συνεχόμενα δύσκολα καλοκαίρια, με το μεταναστευτικό αλλά και το δραματικό χτύπημα του Εγκέλαδου, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι του νησιού μας συνεχίζουμε  την παραγωγική πορεία του τόπου μας με πείσμα, δημιουργικότητα και αισιοδοξία».

«Το νησί της Κω  στέλνει μηνύματα επαγγελματισμού και υποδέχεται με χαμόγελο, υποδειγματικές υπηρεσίες και υποδομές τους επισκέπτες του νησιού»

Το παραλιακό  ξενοδοχείο και το εστιατόριο του που αποτελούν κλασσικό «σημείο αναφοράς» στο νησί, είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό. Διατηρώντας την γνώριμη και οικεία φυσιογνωμία και τα κλασσικά στοιχεία του το ξενοδοχείο ανακατασκευάστηκε υποδειγματικά από την αρχιτέκτονα – μηχανικό Εργίνα Μακρίδου με αυστηρές αντισεισμικές προδιαγραφές. Οι χώροι που είχαν υποστεί ζημιές ανακαινίστηκαν και εναρμονίστηκαν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Στο πλαίσιο της ανακατασκευής ανανεώθηκε και το αγαπημένο εστιατόριο των Κώων, το Αβάντι, στο ισόγειο του ξενοδοχείου που με το  νέο του όνομα Mistral, επιδιώκει να φέρει έναν νέο άνεμο στη γαστρονομία και την αισθητική του νησιού.

Με ευφάνταστα πιάτα δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και μια ευρεία γκάμα επιλογών για καφέ, ελαφρύ γεύμα, απογευματινό απεριτίφ ή δείπνο αλλά και ειδικό μενού για παιδιά, το mistral επιθυμεί να συνεχίσει να είναι σημείο συνάντησης για τους κατοίκους του νησιού και να αποτελέσει γευστικό προορισμό για τους επισκέπτες του, με την υπογραφή του κοσμοπολίτη σεφ Χρήστου Γανόγλου.

Το Triton και το Mistral αποτελούν και πάλι ένα πραγματικό στολίδι για το νησί της Κω και είναι έτοιμα να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες του νησιού.

 

 

διαβάστε ακόμα

Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
Βιωματική επίσκεψη του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» σε τυροκομείο και οινοποιείο
Προληπτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά
Όμιλος Jet2 και Jet2holidays | Επιπλέον πτήσεις προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο από το Leeds Bradford
Μεγάλη αύξηση του φόρου sτις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στη Βουδαπέστη και αναστολή νέων αδειών
Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
Δήμος Καλαμάτας: Άρση καταγγελίας μίσθωσης του ακινήτου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν»
Υπουργείο Τουρισμού: Ομάδα Εργασίας για τον κώδικα νομοθεσίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις