"Let's go, let's eat!" στη Ρόδο από τη Ρωσική τηλεόραση

05-11-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η μοναδική φύση της Ρόδου, η ροδίτικη γαστρονομία και τα εξαιρετικά προϊόντα της ροδίτικης γης, αποτέλεσαν πόλο έλξης των παραγωγών της δημοφιλούς γαστρονομικής και εθνογραφικής τηλεοπτικής εκπομπής "Let's go, let's eat!" του Ρωσικού  τηλεοπτικού καναλιού NTV, που επισκέφθηκαν το νησί μας το χρονικό διάστημα από τις 20 -24 Οκτωβρίου 2019. Το ταξίδι στη Ρόδο διοργάνωσε το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ, μετά από επίσημο αίτημα του Ρωσικού καναλιού NTV. 

Η  γαστρονομική  και εθνογραφική εκπομπή "Let's go, let's eat!"  - «Ας πάμε, ας φάμε!» ξεκίνησε το 2012 με οικοδεσπότη τον Άγγλο επιχειρηματία και  γνωστό εμπειρογνώμονα γαστρονομίας ο  κ. John Warren. 

Πρόκειται για μία από τις πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της Ρωσίας, στην οποία έχει απονεμηθεί βραβείο από το National Geographic Traveler Awards 2016 και το National Geographic Traveler Awards 2018 ως το καλύτερο ταξιδιωτικό show στη ρωσική τηλεόραση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι  NTV όπου προβάλλεται η εκπομπή  παρακολουθούν περισσότεροι από  5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

 Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου από τη Ρωσία που ήλθαν στη Ρόδο αποτελούνταν εκτός από τον παρουσιαστή κ. John Warren, από τον οικοδεσπότη κ. Federico Arnaldi, την παραγωγό κα Maria Kovalenko, την σεναριογράφο κα Alla Pugovkina και τους δύο cameramen κυρίους Sergei Ashikhmin και Andrei Vavilenkov. 

 Όργωσαν κυριολεκτικά  το νησί μας τις λίγες ημέρες της παραμονής τους εδώ. Με τις τηλεοπτικές κάμερες πραγματοποίησαν γυρίσματα  από την πόλη της Ρόδου μέχρι την Λίνδο και το Πρασονήσι. Θαύμασαν, το μεγαλείο που εκπέμπει η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το δρόμο των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και φυσικά τις Πηγές Καλλιθέας.

 Ενθουσιάσθηκαν και με την άλλη πλευρά της Ρόδου, όχι την τουριστική, αλλά αυτής της ζωής της υπαίθρου και της ενασχόλησης των κατοίκων με αγροτικές εργασίες. Τράβηξαν πλάνα από το μάζεμα των ελιών στην περιοχή του Αρχαγγέλου, γνώρισαν ανθρώπους του νησιού, έζησαν τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία, δοκίμασαν τα τοπικά φαγητά, γεύθηκαν το ροδίτικο λάδι, τις ελιές,  τα όσπρια, κινηματογράφησαν τη διαδικασία παρασκευής ντόπιων φαγητών στη Λίνδο. 

 Η φυσική ομορφιά του νησιού και η ανάδειξη της ροδίτικης γαστρονομίας θα προβληθούν μέσω της εκπομπής "Let's go, let's eat!"  στο ρωσικό κοινό κατά τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της εκπομπής στις  30 Νοεμβρίου 2019 και ο χρόνος εκπομπής ενός επεισοδίου είναι 42 λεπτά.

 Για την υλοποίηση του ταξιδιού συνεργάσθηκαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και όπως πάντα επιχειρηματίες που στηρίζουν τις δράσεις αυτές και συγκεκριμένα: 

Aegean Airlines, Presidential A.E. Hotel Atrium Platinum, Tez Tour A.E, Κ.Καλογερής Γ. Καταχανάς ΟΕ- εστιατόριο “Romeo”, Κατάλυμα «Ωβέρνη» ΙΚΕ- Καφέ- εστιατόριο «Ωβέρνη», Ευρυπίδης Γκόγκος ΕΕ –εστιατόριο «Καλυψώ» στη Λίνδο, Κ. Ζώης &Σια ΟΕ – εστιατόριο “Nisos”, Χορευτική Ομάδα Ιάκωβου Φτάκλα «Χορευτές του Αιγαίου», Dodekanisos Seaways, Καζίνο Ρόδου ΑΕ, Γ. Ποντικάκης και Σία ΟΕ- “Pane Di Capo”, Natura Rodos - Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. και Ν. Τατάκης - Tatakis Wine - Βαγγέλης Τατάκης. 

 

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ | "Γονατίζουν" τα ελληνικά ξενοδοχεία Τέλη και Φόροι - οι στρεβλώσεις, ο ανταγωνισμός και οι βραχυχρόνιες
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
Βιωματική επίσκεψη του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» σε τυροκομείο και οινοποιείο