Ο Δήμος Αμοργού εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο εναντιώνεται στην εγκατάσταση γιγαντιαίου, βιομηχανικών διαστάσεων έργου, αιολικών πάρκων (ανεμογεννήτριες) στο νησί της Τήνου και γενικότερα στα νησιά.
Μία τέτοια κίνηση όπως υποστηρίζει:
1) Ανατρέπει τη βιωσιμότητα των νησιών.
2) Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα το αναγνωρισμένο διεθνώς νησιωτικό φυσικό περιβάλλον.
3) Καταστρέφει με την τσιμεντοποίηση μεγάλων εκτάσεων γης το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα των νησιών, πολλές φορές χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης, ενώ παράλληλα δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στους υδροφόρους ορίζοντες των νησιών μας.
4) Παραβιάζει την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική παράδοση, επιβάλλοντας νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσης με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να μεταναστεύουν από τον τόπο τους.
5) Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουν οι τοπικές κοινωνίες καθημερινά.
6) Τσαλακώνει τα νησιά και τα αναγκάζει να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επενδυτών και όσων αδειοδότησαν τις ενέργειες αυτές και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, χωρίς τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
7) Μετατρέπει το νησί της Τήνου και κατ΄ επέκταση όλα τα νησιά των Κυκλάδων σε ένα τεράστιο βιομηχανικό πάρκο.
Ο Δήμος Αμοργού διευκρινίζει ότι είναι θετικός στην ελεγχόμενη εγκατάσταση ΑΠΕ στα νησιά, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον με χρήση ρυπογόνων μορφών ενέργειας, αλλά είναι αντίθετος στις βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεις ΑΠΕ με ανεμογεννήτριες ή άλλα μέσα οι οποίες/α, λόγω των χαρακτηριστικών τους δεν συνάδουν με το περιβάλλον, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των νησιών και τυχόν εγκατάστασή τους οδηγεί στην καταστροφή την ακμάζουσα τουριστική οικονομία των νησιών αυτών, μια οικονομία που πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού, αφού είναι η μοναδική πηγή θέσεων εργασίας, ελπίδας και αισιοδοξίας για τα νησιά και θεωρείται από τις κύριες πηγές εσόδων για τη χώρα μας.