Οι Ολλανδοί λατρεύουν την γαστρονομία της Κρήτης

03-11-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με μια δυναμική παρουσία, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop το οποίο έγινε στο Άμστερνταμ με την συμμετοχή όλων των σημαντικών Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων με κύριο αντικείμενο τον τουρισμό πολυτελείας και τη γαστρονομία, άξονες στους οποίους η Κρήτη παραδοσιακά έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η διατροφή αποτελεί ένα από σημεία που προσελκύουν τους Ολλανδούς στο νησί, αφού γενικά οι κάτοικοι από τις Κάτω Χώρες και ειδικά οι Ολλανδοί «λατρεύουν» Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι του τουρισμού αλλά και bloggers  και influencers που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στις προσωπικές (Β2Β) συναντήσεις εργασίας που είχαν με τους εκπροσώπους του νησιού.  

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό και ιστορικό (107 ετών) 5* Grand Hotel Amrâth του Άμστερνταμ, διοργανώθηκε από την Tourism Media & Events με κύριο χορηγό τον ΕΟΤ, τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ ανάμεσα στους χορηγούς του ήταν η Aegean Airlines και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εκτός τις πολύ σημαντικές Β2Β συναντήσεις, η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με την θεματική αρχιτεκτονική της γύρω από τον Τουρισμό και την ποικιλομορφία της, ενθουσιάζοντας το Ολλανδικό τουριστικό κοινό. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη Ευάγγελος Δαϊρετζής, η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Αθηνά Σπακουρή και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Άντζελα Τζίφα. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων Εμμανουήλ Βολικάκης. Ο Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: 

«Μια Περιφέρεια, όπως η Κρήτη μας, που συγκεντρώνει πάνω από το 30% των ξενοδοχείων πολυτελείας όλης της Ελλάδας και παράλληλα είναι παγκόσμια γνωστή για την Γαστρονομία και ακόμα πιο πέρα την Κρητικής Δίαιτα, χαίρεται πάρα πολύ σε τέτοιες διοργανώσεις αφού ουσιαστικά παρουσιάζει το DNA της, αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί. Μερικές φορές, ο ίδιος ο προορισμός κάνει εύκολη τη δουλειά μας και εμείς απλά παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματά του».


 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Δύο γαστρονομικές κοινότητες στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και την Επίδαυρο Αργολίδας
Δήμος Πάρου: Αίτηση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη
Ουγγαρία: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 16 σημείων για την τόνωση του τουρισμού
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ
ΠΟΞ | "Γονατίζουν" τα ελληνικά ξενοδοχεία Τέλη και Φόροι - οι στρεβλώσεις, ο ανταγωνισμός και οι βραχυχρόνιες
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ