Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ πραγματοποίησαν ταξίδι δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάδειξη του δυναμικού της πόλης μας ως προορισμού city break, με ειδικό βάρος προβολής τη γαστρονομία της.
Το ταξίδι διήρκησε πέντε μέρες και υποστηρίχτηκε από την αεροπορική εταιρεία Sundor, δεδομένης της έναρξης απευθείας σύνδεσης μεταξύ Τελ Αβίβ και Θεσσαλονίκης για όλη τη χειμερινή περίοδο.
Η δημοσιογραφική ομάδα αποτελούνταν από έξι επαγγελματίες από κορυφαία μέσα της χώρας. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν οι εξής online πλατφόρμες:
Το γκρουπ διέμεινε στο ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ, συνοδευόμενο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ, κο Δημήτρη Βασιλειάδη και γευμάτισε, μεταξύ άλλων, στο ΜΕΤ HOTEL.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους παρακολούθησαν την παρασκευή μπουγάτσας, πολλά master cooking classes καθώς και μενού γευσιγνωσίας τοπικής κουζίνας. Ακόμη επισκέφτηκαν το οινοποιείο Γεροβασιλείου και το αποστακτήριο Δοροδούλη όπου δοκίμασαν τοπικούς οίνους, τσίπουρο και παρεμφερή αποστάγματα.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Νομό Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους συνεταιρισμών και γεύτηκαν τοπικά εδέσματα. Τέλος, περιηγήθηκαν στην πόλη και απόλαυσαν λιχουδιές και εδέσματα τύπου “street food”.
Σε συνέχεια του ταξιδιού εξοικείωσης, δημοσιεύτηκε και το πρώτο άρθρο από τον Yaniv Granot της Walla που προτείνει «ονειρεμένες διακοπές σε μια ονειρεμένη πόλη»