Η οικογένεια του προγράμματος "Ελληνικό Πρωινό" μετρά στο δυναμικό της και την Χίο και τους ανθρώπους της, καθώς υπογράφηκε τοπικό Σύμφωνο Χιώτικου Πρωινού μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριο Ελλάδος.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της HORECA την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, όπου η Χίος ήταν τιμώμενος Προορισμός,
Κύριοι πρωταγωνιστές οι Χιώτες Παραγωγοί, οι οποίοι έδωσαν το παρόν με ιδιαίτερο ζήλο και πίστη στην προσπάθεια. Αρωγός ο Φορέας Τουρισμού Χίου, μέσω της πρωτοβουλίας #tastelikechios
"Χιώτικη γη, χιώτικη γεύση, χιώτικη φιλοξενία συμπράττουν, αναδεικνύουν τον πλούτο, τη γαστρονομική μας κληρονομιά στο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το πρωινό " δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, κα Μαϊστράλη.