Τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ανάδειξη και προώθηση της Κρητικής Διατροφής αποφάσισε η Περιφέρεια Κρήτης.
Ειδικότερα, ένας από τους κυριότερους λόγους της ανωτέρω απόφασης, είναι το γεγονός ότι ο αγροδιατροφικός τομέας είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας, της ανάπτυξης, αλλά και της απασχόλησης για το νησί της Κρήτης και για ολόκληρη την χώρα.
Η Κρήτη συγκεκριμένα, παράγει πάρα πολλά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, σταφίδες, μέλι, κηπευτικά, βότανα και άλλα ποιοτικά προϊόντα με πλούσια πολιτισμική παράδοση και μεγάλη διατροφική αξία.
Επιπλέον, βασικός στόχος είναι η τυποποίηση των προϊόντων γιατί είναι το ζητούμενο για να αποκτήσουν ταυτότητα, διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών, των μεταποιητών και εξωστρέφεια στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Όσο σημαντική είναι όμως η προώθηση των προϊόντων στις αγορές, άλλο τόσο σημαντική είναι η ανάδειξη της κρητικής διατροφής και στους πολίτες της Κρήτης, στην νέα γενιά και στα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται κάθε χρόνο στο νησί, ώστε να γίνει η Κρήτη άριστος γαστρονομικός προορισμός.
Σκοπός της ομάδας εργασίας, είναι να διαμορφώσει μια στρατηγική που θα βοηθήσει την προώθηση της Κρητικής διατροφής, θα αναδείξει τη φιλοξενία και το φιλότιμο των κατοίκων του νησιού και μαζί με όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν.
Τα μέλη της ανωτέρω Ομάδας Εργασίας, είναι τα εξής: Παπαδάκης Αντώνης, Αντωνακάκη Μαρία, Ατσαλάκης Μιχάλης, Μωυσάκης Νεκτάριος, Μπαξεβάνης Γιάννης, Παπαδάκης Τάσος, Δασκαλάκη Χρύσα, Σφακιανάκης Γιώργος, Φραγκιαδάκης Γιώργος, Καθαράκης Μιχάλης, Μηλιαράκης Νίκος, Χουδετσανάκη Ειρήνη και Κωτσογλου Κυριάκος.